Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ετήσιος κύκλος στη Γλυπτογραφία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Feel Free
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τέχνη & Πολιτισμός

Σκοπός

Στόχος αυτών των μαθημάτων είναι να σας μυήσει στην τέχνη της εγχάραξης λίθων και υλικών, της αποτύπωσης δηλαδή έγγλυφης παράστασης (intaglio) ή ανάγλυφης παράστασης (cameo) σε οργανικά υλικά και ημιπολύτιμους λίθους.
Σταδιακά, μέσω της ελεγχόμενης αφαίρεσης όγκου με τα κατάλληλα εργαλεία και περνώντας από υλικά χαμηλότερης σκληρότητας σε εκείνα υψηλότερης σκληρότητας, θα εξασκηθείτε ώστε να προσεγγίζετε την ανάδειξη φόρμας / μορφής σε υλικά όπως ξύλο, κόκαλο, μάργαρο, αχάτες διαμορφώνοντας έτσι ελαφριά ή βαθιά εσώγλυφα/ανάγλυφα γλυπτογραφικά έργα.
Με άλλα λόγια, θα διδαχτείτε στην πράξη πώς να σκαλίζετε γλυπτά μικρής κλίμακας, εντρυφώντας στα μυστικά μιας πανάρχαιας μοναδικής τέχνης, η οποία στο πέρασμα των χρόνων έχει κομψοτεχνήματα ιδιαίτερης καλαισθησίας και αριστοτεχνίας να μας επιδείξει.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τεχνικές
• Σύντομη ιστορία της Γλυπτογραφίας
• Γεμμολογικός προσδιορισμός υλικού επιφανείας
• Μικρογραφικός σχεδιασμός
• Εφαρμογή τεχνικής σταδιακά σε ξύλο, κόκαλο, μάργαρο, αχάτη
• ελεγχόμενη αφαίρεση όγκου με φρέζες, τροχούς, διαμαντόφρεζες
• Διαμόρφωση εσώγλυφου / ανάγλυφου έργου
• Λείανση, γυάλισμα

Πληροφορίες συμμετοχής

Στο χώρο του εργαστηρίου ο κάθε σπουδαστής έχει τον προσωπικό του πάγκο που είναι πλήρως εξοπλισμένος με γραφική ύλη για τον σχεδιασμό, με ατομικό εξοπλισμό, με προσωπική εργαλειοθήκη και παρέχει δωρεάν όλα τα εργαλεία και τα υλικά που θα χρειαστείτε για να μάθετε τις τεχνικές δημιουργίας των δικών σας κατασκευών. Έτσι δεν χρειάζεται στο ξεκίνημα σας να ξοδέψετε χρήματα για την αγορά εργαλείων και υλικών. Όλα οι δημιουργίες που θα κατασκευάσετε φυσικά σας ανήκουν.

Ολιγομελή τμήματα
Άτομα (4-6)

Διάρκεια σεμιναρίου
Ένας χρόνος

Εργαλεία και Υλικά
Δωρεάν

Διάρκεια διδακτέας ύλης
Ένας χρόνος

Bεβαίωση παρακολούθησης
Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων θα σας δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το κέντρο μας που είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας (ΚΔΒΜ1) και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Κόστος Συμμετοχής

130€ / μήνα

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.