Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας γονέας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Katalinas Life Events
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Αλεξάνδρα Κολέσνικ, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία.
Η Αλεξάνδρα Κολέσνικ είναι ψυχολόγος, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία (MSc Clinical and Community Psychology, University of East London), με κατευθύνσεις στην Οικογενειακή-Συστημική Θεραπεία, Γνωστική Θεραπεία και Θεραπεία Σχημάτων. Επίσης, είναι κάτοχος διπλώματος μετεκπαίδευσης στην Κλινική Ύπνωση με εξειδίκευση στην Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία (Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής/ General Hypnotherapy Standards Council).

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε γονείς ή σε ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί καθώς και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας που εργάζονται με παιδιά και γονείς.

Περιγραφή σεμιναρίου

Κανένας δεν γεννήθηκε με εγκατεστημένες ρυθμίσεις «γονέα» και ποτέ σε κανένα μαιευτήριο δεν δίνουν μαζί με τις πρώτες φωτογραφίες του μωρού και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης.

Γονέας δεν γεννιέσαι, γονέας γίνεσαι!

Ασφαλώς δεν γίνεται κάποιος σωστός γονέας μόνο και μόνο επειδή έχει συνεισφέρει με τα γονίδιά του στο DNA του παιδιού, ούτε επειδή μια γυναίκα το έχει κυοφορήσει. Γονέας δεν γίνεσαι με το που γεννιέται το παιδί αλλά μέσα από τη διαδικασία ανατροφής του παιδιού.

  • Παρέχονται γνώσεις σχετικά με το πως να αναγνωρίσει κάποιος τις ανάγκες του παιδιού του, χωρίς όμως να παραλείπει τις δικές του ανάγκες.
  • Πραγματοποιείται εκπαίδευση με στόχο την σωστή και πιο λειτουργική συμπεριφορά που πρέπει να έχει ένας γονιός ως προς το παιδί του.
  • Οι γονείς μαθαίνουν την σωστή οριοθέτηση, την αναγνώριση των αναγκών και των συναισθημάτων των παιδιών τους αλλά και των ιδίων, την αποφυγή τραυματικών εμπειριών για το παιδί, την αναγνώριση τρόπου σκέψης και λειτουργίας των παιδιών για περιορισμό δυσάρεστων βιωμάτων του παιδιού, κ.α.
  • Βιωματική εκπαίδευση αναγνώρισης και κάλυψης των συναισθηματικών αναγκών των συμμετεχόντων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Αριθμός ατόμων: Στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19, ο μέγιστος αριθμός ατόμων στο σεμινάριο θα είναι τα 4 άτομα!

Στο Katalina Life Events θέλοντας να προστατεύσουμε το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους μας τηρούμε τα ακόλουθα:

  •  Θερμομέτρηση κατά την είσοδο στον χώρο
  •  Συμμόρφωση με τις ορθές πρακτικές ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής (απολύμανση χεριών & χρήση μάσκας στον χώρο).
  •  Παρέχουμε αντισηπτικά διαλύματα & υλικά για το στέγνωμα των χεριών (χειροπετσέτες μιας χρήσης)
  •  Ο χώρος μας απολυμαίνεται πριν και μετά την κάθε δράση.

*Σε περίπτωση νέων μέτρων λόγω COVID-19, θα υπάρξει η δυνατότητα online παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Κόστος Συμμετοχής

40€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.