Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Κατασκευαστής Κουφωμάτων Αλουμινίου

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Alumil Academy
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Περιβάλλον/Ενέργεια/Κτήρια

Σκοπός

Ως Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου θα αποκτήσεις τις γνώσεις και τις δεξιότητες, που θα σου επιτρέπουν την κατασκευή, εγκατάσταση, συντήρηση και επισκευή κουφωμάτων αλουμινίου. Στις μέρες μας αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα.
 

Περιγραφή σεμιναρίου

Μαθήματα

Οι καθηγητές με επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο μεταδίδουν τις απαραίτητες γνώσεις, ενώ παράλληλα καλλιεργούν τον επαγγελματικό χαρακτήρα των σπουδαστών. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

Α' ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ
20ώρες/εβδομάδα [300 ώρες]

ΓΝΩΣΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ [1ώρα/εβδ (Θ)]
Εισαγωγή στο σχέδιο, ικανότητα ανάγνωσης σχεδίου, ανάγνωση σχεδίων λεπτομερειών προφίλ αλουμινίου
ΓΝΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΛ & ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ [1ώρα/εβδ (Θ)]
Εκπαίδευση σε όλα τα συστήματα της Alumil αλλά και στα εξαρτήματα αυτής
ΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΑΝΤΟΧΗ ΥΛΙΚΩΝ [1ώρα/εβδομάδα (Θ)]
Τεχνική σημασία μεγεθών, Ο βαθμός απόδοσης, Τα μέτρα αντοχής των υλικών, Τεχνολογικές εφαρμογές, Μονάδες μέτρησης, Αρχή λειτουργίας κοινών μηχανών και συσκευών
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ [1ώρα/εβδομάδα (Θ)]
Ιστορική αναδρομή, χαρακτηριστικά επαγγέλματος, ευκολίες και δυσκολίες επαγγέλματος, η μορφή του στις ημέρες μας και πως θα εξελιχθεί μελλοντικά.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ [1ώρα/εβδομάδα (Θ)]
check list βασικών σημείων κατασκευής, έλεγχος κατά την παραλαβή
ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΥΓΙΕΙΝΗ [1ώρα/εβδομάδα (Θ)]
Τήρηση νομοθεσίας για προσωπική ασφάλεια και ασφάλεια στον χώρο παραγωγής
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ [14ώρες/εβδομάδα (Ε)]
Μηχανολογικός εξοπλισμός

Β' ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ
20 ώρες/εβδ. [300 ωρες]
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΟΣ [2ώρες/εβδ (Θ) & 1ώρα/εβδ (Ε)]
Συναρμολόγηση και εγκατάσταση κουφωμάτων
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ & ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ [1ώρα/εβδομάδα (Θ)]
Χαρακτηριστικά θερμομόνωσης και στεγάνωσης, ορισμοί, συμπεριφορές κουφωμάτων, δείκτες και διαφοροποιήσεις
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ [16ώρες/εβδομάδα (Ε)]
Εκπαίδευση πάνω σε μηχανολογικό εξοπλισμό, και πρακτική χρήση του. Πρεσάκια, γωνιάστρες, CNC, πριόνια, ξυλουριστικά, ψαλίδια, ματσόλες, κόλλες, βιδολόγους, οδηγούς για κατεργασίες κτλ.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια Σπουδών
Η φοίτηση στην Alumil Academy διαρκεί ένα έτος και χωρίζεται σε δυο εξάμηνα φοίτησης με θεωρητική και εργαστηριακή κατάρτιση που φτάνει έως 600 διδακτικές ώρες σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών.

Πιστοποιητικά
Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Πιστοποιημένος Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου», μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισής τους στο Alumil Academy θα λαμβάνουν βεβαίωση της εταιρίας Alumil αλλά και την Αναγνωρισμένη Διεθνή Βρετανική Πιστοποίηση TQUK (Training Qualifications UK), Σώμα απονομής τίτλων σπουδών της Μ. Βρετανίας (national awarding body), αναγνωρισμένο από την Ofqual (Office of the Qualifications and Examinations Regulator) της Αγγλίας, από το οποίο αναγνωρίζονται και τα Πανεπιστήμια!

Επαγγελματική Αποκατάσταση
Στην ALUMIL, την ηγέτιδα εταιρεία παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου στην Ελλάδα, διαθέτουμε ένα τεράστιο δίκτυο συνεργατών από τον κλάδο της κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου. Έτσι, ο απόφοιτος της Ακαδημίας ως κάτοχος του διπλώματος Alumil Academy και της βρετανικής Πιστοποίησης TQUK στην ειδικότητα «Πιστοποιημένος Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου», έχει τη δυνατότητα να μπει δυναμικά στην αγορά εργασίας και να βρει άμεσα μια θέση ως :

  • Τεχνίτης σε εταιρείες διέλασης.
  • Μισθωτός υπάλληλος επιχειρήσεως που ασχολείται με την εμπορία, κατασκευή και τοποθέτηση παντός τύπου κουφωμάτων αλουμινίου.
  • Ελεύθερος επαγγελματίας ο οποίος αναλαμβάνει εργολαβικά την προμήθεια, κατασκευή, τοποθέτηση και συντήρηση κουφωμάτων αλουμινίου, μετά από προϋπηρεσία ως βοηθός σε έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου.

Με το κύρος της ALUMIL και τη διείσδυσή της σε όλα τα στάδια του κύκλου εργασιών που σχετίζονται με το αλουμίνιο, η επαγγελματική αποκατάσταση περνάει από την ALUMIL Academy και σου δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας!

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.