Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Πιστοποιημένο επαγγελματικό πρόγραμμα εκμάθησης στη Ζαχαροπλαστική, Αρτοποιία - ACTA

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Σε ποιους απευθύνεται

– Απόφοιτους Γυμνασίου, Λυκείου ή ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ για εξειδίκευση και γρήγορη ένταξη στην αγορά.
– Φοιτητές / Σπουδαστές ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, συναφών κλάδων για ενίσχυση του βιογραφικού τους.
– Επαγγελματίες που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις και το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.
– Επαγγελματίες που θέλουν να προετοιμαστούν ταυτόχρονα για τις εξετάσεις πιστοποίησης Βοηθού Ζαχαροπλάστη και Βοηθού Αρτοποιού του ΤΕΧΝΟΒΛΑΣΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ACTA).
– Εργαζόμενους που επιθυμούν να αλλάξουν εργασία ή να ακολουθήσουν ένα 2ο επάγγελμα.
– Άνεργους, για άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας.
– Ενήλικες, για επιμόρφωση και προσωπική ανάπτυξη.

Σκοπός

Με το πρόγραμμα αυτό, οι επιμορφούμενοι:

  • θα γνωρίσουν όλες τις βασικές επαγγελματικές δεξιότητες και παρασκευές που οφείλει να κατέχει ένας σύγχρονος επαγγελματίας της κουζίνας.
  • θα μάθουν εμπράκτως να τις παρασκευάζουν οι ίδιοι.
  • θα ενημερωθούν για όλες τις βασικές παρασκευές που χρησιμοποιούνται στις διετείς επαγγελματικές σπουδές, αλλά και ορισμένες σύγχρονες τάσεις σε συνταγές, προϊόντα, λύσεις catering κλπ.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η αρτοζαχαροπλαστική είναι η κατεξοχήν δημιουργική δραστηριότητα στην ισχυρότατη Βιομηχανία του επισιτισμού. Επίσης, ο κλάδος του τουρισμού, στην ομπρέλα του οποίου αυτή εντάσσεται στην Ελλάδα, αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κλάδο παγκοσμίως. Στην Ελλάδα ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ, προσφέροντας πολλαπλές ευκαιρίες απασχόλησης. Το μεικτό Πρόγραμμα Βοηθός Ζαχαροπλάστη- Βοηθός Αρτοποιού του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 της Etoile είναι ένα πυκνό πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης που οδηγεί κατόπιν εξετάσεων σε πιστοποιημένο, αναγνωρισμένο δίπλωμα σε αυτό τον κρίσιμο κλάδο της βιομηχανίας του επισιτισμού και τουρισμού. Απευθύνεται σε όσους δραστηριοποιούνται ήδη ή επιθυμούν να απασχοληθούν σοβαρά στο χώρο του Ζαχαροπλαστείου, του μοντέρνου Αρτοποιείου και του ξενοδοχειακού Ζαχαροπλαστείου, αλλά και τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να έχουν εικόνα του συγκεκριμένου τμήματος της επιχείρησής τους, αλλά δεν γνωρίζουν τις τεχνικές προδιαγραφές και την συνολική εικόνα του τμήματος, και δε διαθέτουν το απαραίτητο πρακτικό υπόβαθρο. Παρέχεται η δυνατότητα πιστοποίησης της συγκεκριμένης επαγγελματικής γνώσης τους ύστερα από εξετάσεις.

Τα μαθήματα είναι απολύτως πρακτικά και ακολουθούν ένα σύγχρονο περιεχόμενο εκπαιδευτικής ύλης που καλύπτει τις απαιτούμενες σύγχρονες επαγγελματικές προδιαγραφές. Η διάρκεια των μαθημάτων είναι 4 μηνη. Οι ώρες & ημέρες παρακολούθησης είναι διαθέσιμες στους ενδιαφερομένους.

Πληροφορίες συμμετοχής

Πιστοποιήσεις
1. Πιστοποίηση της Etoile από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies Recognition of Quality) (υπό τελική έγκριση φακέλου).
2. Τα Προγράμματα της ETOILE ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ από την ACTA, τον Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης.
3. Η ETOILE αποτελεί Αδειοδοτημένο ΚΔΒΜ2 από το Υπουργείο Παιδείας (ΕΟΠΠΕΠ) από το 2011.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.