Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

F&B | Μέθοδοι στησίματος και σερβιρίσματος για special events

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε ανθρώπους που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο υψηλότερο επίπεδο φιλοξενίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε πολυτελή ιδιωτικά καταλύματα, σκάφη, εστιατόρια, fine dining, κ.α.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ένα Σεμιναριακό πρόγραμμα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα διοργανώνει η Εtoile για όσους επιδιώκουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών. 

Ποιοι οι κανόνες συμπεριφοράς και εμφάνισης σε ένα σκάφος, μία βίλα ή ένα πολυτελές εστιατόριο; Πώς στρώνουμε το τραπέζι για ένα επίσημο δείπνο; Ποιες οι διαδικασίες σέρβις και πώς πρέπει να είναι οι κινήσεις του προσωπικού σε ένα afternoon tea; Πως γίνεται το τέλειο Deparasage;

Mε στόχο να παρέχει την κατάλληλη και άριστου επιπέδου εκπαίδευση, δεξιότητες, γνώσεις, εμπειρία και πιστοποίηση με κύρος στους επαγγελματίες του αύριο, το Σεμινάριο θα καλύψει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας επαγγελματίας για τους μεθόδους σερβιρίσματος, τα χαρακτηριστικά τους (Silver/English, Buffet, American/Plate, Family Style) την προετοιμασία, τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τις διαδικασίες για το στήσιμο και τη διοργάνωση.

Μάθημα 1ο
Εισαγωγή και ρόλος του F&B/ F&B Operations: Κεντρικό εστιατόριο (Buffet Restaurant – Semi-Buffet – A la carte) | Room Service & Mini Bar | A La Carte, Fine Dining, Banqueting και Events, Εστιατόριο προσωπικού| Μέθοδοι Σερβιρίσματος: Silver/English, American/Plated, Russian, Family, Buffet |Σύνδεση Κουζίνας με εστιατόρια

Μάθημα 2ο
Τι είναι το Silver Service; Χαρακτηριστικά του SS, Προτερήματα και Μειονεκτήματα του SS, Προετοιμασία για SS, Συνήθη φαγητά που σερβίρονται με SS | Buffet Service: Χαρακτηριστικά του SS, Προτερήματα του Buffet Service κα.| Σχεδιασμός και Οργάνωση του Event: Budget, Εξοπλισμός | Cocktail Set Up: Welcome drinks και στήσιμο τραπεζιών | Coffee Break : Εξοπλισμός, Decor, Προσωπικό| Table Setting: Know your Event – BEO, Επιλογή και Οργάνωση του εξοπλισμού ανάλογα το event, Mise en Place Εξοπλισμού κ.α | Afternoon Tea: ιδιαιτερότητες, εκτέλεση κ.α

Μάθημα 3ο
How to – Πρακτική Εξάσκηση: Πως κρατάμε ένα δίσκο; Πως σερβίρουμε ζεστά και κρύα ροφήματα με δίσκο; Πως διπλώνουμε πετσέτες; Στήσιμο C/B (menu εκτυπωμένο σε συνεργασία με σεφ, μηχανή καφέ κτλ). Στήσιμο και Σερβίρισμα Afternoon Tea, Στήσιμο και σερβίρισμα American Style/Platted.

Μάθημα 4ο
Πρακτική Εξάσκηση Recap; Στήσιμο Buffet και Τραπεζιού για μπουφέ (μενού εκτυπωμένο με σεφ, τραπέζια με ρεσο, ροτόντα με απαραίτητο εξοπλισμό για 6 άτομα)| Πρακτική σερβιρίσματος νερού, χυμού, αναψυκτικών, κρασιού και καφέ| Στήσιμο τραπεζιού για Special Event χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Silver Service (μενού από σεφ, κατά προτίμηση σούπα, κρέας, πατάτες, λαχανικά και πρόταση για γλυκό).

5η Ημέρα
DIY (Do it Yourself) – Υποθετικό Event που πρέπει να στρωθεί από τους μαθητές.

Κόστος Συμμετοχής

 600€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.