Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Πρώτες Βοήθειες BLS με Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΔΒΜ ΔΕΛΤΑ - Αθήνα
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός

Εισηγητής

Αθανασία Γκουβέρου
H Αθανασία Γκουβέρου, Instructor του Τομέα Υγείας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, με 13 έτη εμπειρίας ως Διασώστρια – Πλήρωμα Ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Αθηνών, είναι η πρώτη Διασώστρια στο Τμήμα Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στην Ευρώπη. Είναι εκπαιδεύτρια του Δ.Ι.Ε.Κ. & του τμήματος Εκπαίδευσης ΕΚΑΒ & κεντρική εισηγήτρια του Εθνικού Προγράμματος Kids Save Lives στα σχολεία του Νομού Αττικής. Κατέχοντας Διεθνείς Πιστοποιήσεις και πολλή θέληση για μάθηση και προσφορά, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του δυναμικού του ΕΚΑΒ Αθηνών, ενώ στην εκπαίδευση – τη δεύτερη αγάπη της – δραστηριοποιείται από το 2010, έχοντας ως στόχο να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και την εμπειρία της.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η βασική υποστήριξη ζωής (BLS – Basic Life Support) και, εφόσον είναι δυνατό, η χρήση ενός αυτοματοποιημένου εξωτερικού απινιδωτή (AED – Automated External Defribillation), είναι το πρώτο επίπεδο φροντίδας για ένα άτομο σε καρδιακή ανακοπή.

Η εκμάθηση της βασικής υποστήριξης της ζωής (BLS) και η χρήση ενός αυτοματοποιημένου εξωτερικού απινιδωτή (AED) είναι μια διαδραστική διαδικασία που απαιτεί τόσο γνώσεις όσο και δεξιότητες.

Το σεμινάριο πρώτων βοηθειών είναι κατάλληλα σχεδιασμένο έτσι ώστε στο τέλος, ο καθένας να είναι σε θέση να διαπιστώσει την απώλεια αναπνοής σε θύμα και να ανταποκριθεί έγκαιρα εφαρμόζοντας την τεχνική της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης ταυτόχρονα με τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Ιατρούς (όλων των ειδικοτήτων), Νοσηλευτές, Φοιτητές Επαγγελμάτων Υγείας, Σπουδαστές ΙΕΚ, Εθελοντές Διασώστες, Εκπαιδευτικούς, Σώματα Ασφαλείας, Δημοσίους Υπαλλήλους και γενικά σε όλο τον πληθυσμό που επιθυμεί να εκπαιδευτεί στις Πρώτες Βοήθειες.

Διδακτικές ενότητες
Τι είναι η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ – CPR)
Τι είναι ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (ΑΕΑ – AED)
Αλυσίδα επιβίωσης
Βασική υποστήριξη ζωής (BLS)
Χρήση ΑΕΑ – AED
Θέση Ανάνηψης
Πνιγμονή – Κίνδυνος απόφραξης αεραγωγού από ξένο σώμα
Παιδιά
Πνιγμός

Πληροφορίες συμμετοχής

Πιστοποίηση
Μετά τη λήξη του σεμιναρίου για τις πρώτες βοήθειες, οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο είναι Πιστοποιημένο από τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΕΟΠΠΕΠ*) με Κωδικό Αδείας: 2000099.
Συμπεριλαμβάνεται επίσης η Πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC).

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.