Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο Ψυχοπαθολογίας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π - Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συνθετικής Προσέγγισης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Κυριαζάκης Βασίλειος, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. Σωτηρία ,Πιστοποιημένος και αναγνωρισμένος Ομαδικός Ψυχοθεραπευτής από τo Διεθνές Συμβούλιο Πιστοποίησης Ομαδικών Ψυχοθεραπευτών (I.B.C.G.P. ) ,Υπεύθυνος και Διδάσκων σε τρία Διατμηματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, συνεργασία Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο // Ι.Σ.Ο.Ψ. // Δέντρο της Θεραπείας, Δίπλωμα στις Κλινικές Δεξιότητες με βάση το Γνωσιακό Αναλυτικό Μοντέλο και τον Διαλεκτικό Εαυτό (Ι.Γ.Α.Ψ.) , Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Εφαρμοσμένη Κλινική Εποπτεία (Ι.Γ.Α.Ψ.), Διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στις Κλινικές Δεξιότητες με βάση το Γνωσιακό Αναλυτικό Μοντέλο και την Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία , Μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας , Μέλος του Παγκόσμιου Ιστού Διαλογικού Εαυτού (D.S.N.) , Μέλος της Διεθνούς Ένωση Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας ( I.A.R.P.P. ) , Μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Ομαδικών Ψυχοθεραπευτών ( A.G.P.A. )

Σε ποιους απευθύνεται

Σε ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους ψυχικής υγείας και φοιτητές των άνω ειδικοτήτων.

Σκοπός

Σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να εφοδιάσει τον επιστήμονα ψυχικής υγείας με την απαραίτητη γνώση των σημείων και συμπτωμάτων των ψυχικών διαταραχών μέσα από την εξέταση των παθολογικών συμπεριφορών του ασθενούς. Η κλινική ψυχοπαθολογία είναι ένας εφαρμοσμένος κλάδος της ψυχολογίας που μας βοηθάει να επικοινωνήσουμε με σαφή, εμπεριεκτικό, κατανοητό και κυρίως πρακτικό τρόπο τα βασικά κλινικά δεδομένα. Αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχοπαθολογίας είναι η ψυχοφαρμακολογία, στην οποία θα γίνει αναφορά.

Περιγραφή σεμιναρίου

Περιγραφή Σεμιναρίου:
Οι ενότητες που θα καλυφθούν είναι οι ακόλουθες:
- Διαγνωστικά συστήματα , Κυριακή 05 Απριλίου
- Καταθλιπτικές διαταραχές, Κυριακή 26 Απριλίου
- Αγχώδεις διαταραχές, Κυριακή 10 Μαΐου
- Ιδεοψυχαναγκαστικές Διαταραχές, Κυριακή 24 Μαΐου
- Ψυχωτικές διαταραχές και άλλες ψυχικές διαταραχές, Κυριακή 14 Ιουνίου
- Διαταραχές Προσωπικότητας, Κυριακή 21 Ιουνίου και 5 Ιουλίου
- Εξετάσεις διδαχθείσας ύλης , Κυριακή 12 Ιουλίου

Πληροφορίες συμμετοχής

Το σεμινάριο διενεργείται Κυριακή, 12:00-17:00
Διάρκεια 40 ώρες

Μέθοδος: Εισηγήσεις και παρουσίαση κλινικών περιστατικών.
Θα δοθεί υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.
Την ύλη και τη δομή του σεμιναρίου την έχουν επιμεληθεί η Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας Ασημίνα Χιώνη και ο ψυχίατρος Βασίλης Κυριαζάκης.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.