Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Συντήρηση - Ασφαλής Χειρισμός Αυτοκινούμενων Ανυψωτικών Μηχανημάτων & Περονοφόρων Οχημάτων

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
BQC
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Βιομηχανία & Τεχνικά

Σε ποιους απευθύνεται

• Χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων, εργοδηγούς, οδηγούς περονοφόρων
• Συντηρητές
• Υπεύθυνους Τμημάτων Ανταλλακτικών, υπεύθυνους Αποθήκης και σε στελέχη Τμημάτων Logistics

Περιγραφή σεμιναρίου

Τα ανυψωτικά συστήματα συνιστούν μια από τις πιο σύνθετες μηχανολογικές ή ηλεκτρομηχανολογικές διατάξεις. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι αποτελούνται από μια σειρά πολλαπλών μηχανισμών, οι οποίοι περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα στοιχείων μηχανών, σιδηρών κατασκευών αλλά και ηλεκτρικών διατάξεων.

Στον όρο ανυψωτικό μηχάνημα περιλαμβάνονται: οι γερανογέφυρες, τα περονοφόρα οχήματα, τα καλαθοφόρα οχήματα, τα γερανοφόρα οχήματα (αυτοκινούμενοι & οικοδομικοί γερανοί), τα βαρούλκα σε τροχιές, τα δικόλωνα & τα τετρακόλωνα ανυψωτικά συνεργείων κλπ.

Η απόκτηση γνώσεων που αφορούν αφ' ενός στην ασφαλή χρήση περονοφόρων οχημάτων στους χώρους εργασίας και αφ' ετέρου στα βασικά μηχανολογικά στοιχεία που χρειάζεται να γνωρίζει ο χειριστής κρίνεται αναγκαία. Επιβάλλεται διεθνώς η χρήση των περονοφόρων οχημάτων να πραγματοποιείται από καταρτισμένους (στις περισσότερες χώρες της ΕΕ αδειούχους) χειριστές, ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα που προκαλούνται από κακή χρήση και ελλιπή εκπαίδευση.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα εισάγει τους εκπαιδευόμενους σε θέματα Συντήρησης, Λειτουργίας και Χειρισμού Αυτοκινούμενων Ανυψωτικών (παπαγαλάκια, τηλεσκοπικοί γερανοί, καλαθοφόρα κλπ) και Περονοφόρων Ανυψωτικών Μηχανημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το πέρας του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες χειρισμού περονοφόρων οχημάτων να φορτώνουν και ξεφορτώνουν τα περονοφόρα με όλους τους κανόνες ασφάλειας, τόσο για τον ίδιο το χειριστή, όσο και για αυτούς που εργάζονται στον ίδιο χώρο, να χρησιμοποιούν τα οχήματα με βάση τις αρχές του κώδικα οδικής κυκλοφορίας στους χώρους εργασίας και να διενεργούν ελιγμούς με ασφάλεια και γενικά να έχουν σωστή οδική συμπεριφορά.

Επίσης, θα αποκτήσουν τις απαραίτητες βασικές τεχνικές γνώσεις σχετικά με τις αρχές λειτουργίας των μηχανών εσωτερικής καύσης, τα συστήματα τροφοδοσίας, τα υδραυλικά συστήματα στα περονοφόρα οχήματα και τα ελαστικά περονοφόρων και τις φθορές τους.

Πληροφορίες συμμετοχής

Γιατί να επιλέξετε τη BQC
Για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιλέγονται εισηγητές καταξιωμένοι, με μεγάλη γνώση και εμπειρία στο χώρο των Συστημάτων Διαχείρισης και, κατ’ επέκταση, των προτύπων. Η BQC, αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα της Κατάρτισης, έχει δημιουργήσει ένα ευρύτατο δίκτυο εμπειρογνωμόνων και εκπαιδευτών σε όλον τον κόσμο, που χρησιμοποιεί για να προσφέρει υψηλότερο επίπεδο γνώσεις και εμπειρίας στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.