Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Cost Control στις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Αλέξανδρος Παπαθεοδώρου, Food & Beverage Expert
Αριστοτέλης Καδίτης, Διοίκηση Επιχειρήσεων

Σε ποιους απευθύνεται

Σε σπουδαστές, σε εργαζόμενους και ιδιοκτήτες επισιτιστικών επιχειρήσεων που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους στον τομέα της διαχείρισης και οργάνωσης επισιτιστικών μονάδων, σε σερβιτόρους, maitres, μάγειρες, chef και pastry chef που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά.

Σκοπός

1. Η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων απαραίτητων για τον έλεγχο μιας επισιτιστικής μονάδας,
2. Δημιουργία δεξιότητας σχεδιασμού, οργάνωσης και εφαρμογής έργων/εργασίας, με αποτελεσματικό τρόπο και μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο περάτωσης.
3. Η εξασφάλιση απαραίτητης τεχνογνωσίας ώστε ο εκπαιδευόμενος να αποκτήσει διοικητικές ικανότητες,
4. Η ανάπτυξη δεξιότητας ρεαλιστικής επίλυσης προβλημάτων και δημιουργικότητας, με τις διαθέσιμες πληροφορίες και μέσα,
5. Εκπαίδευση στην ομαδική εργασία και συνεργασία με άλλους για την επίτευξη του κοινού στόχου,
6. Ενίσχυση ηγετικών δεξιοτήτων οι οποίες θα οδηγήσουν στην δημιουργία του απαραίτητου κλίματος εργασίας, παρακίνησης και καλλιέργειας σχέσεων εμπιστοσύνης των υφισταμένων για την επίτευξη του στόχου.

Περιγραφή σεμιναρίου

 Θεματικές Ενότητες:

Οικονομική Προσέγγιση των Επισιτιστικών Τμημάτων
1. Σύνταξη Προϋπολογισμού του τμήματος
2. Υπολογισμός της δημοτικότητας των ειδών καταλόγου
3. Μέσα μεγιστοποίησης των πωλήσεων στο τμήμα επισιτιστικών
Σύνθεση Μενού
1. Ισορροπίες στη σύνθεση και αποτύπωση ενός μενού
2. Βασικές κατηγορίες εδεσμάτων και ποτών για ένα μενού
3. Αξιολόγηση των μενού με βάση την αποδοτικότητα
Κοστολόγηση Προϊόντων και Υπηρεσιών Επισιτιστικών Τμημάτων
1. Είδη και Μορφές Κόστους(Food Cost, Beverage Cost)
2. Πρότυπα Κόστους-Απόδοσης ,Διαρροές-Απώλειες
3. Διαχείριση Αποθήκης, Μέθοδοι Αγορών
4. Πρακτικοί Τρόποι Μείωσης Κόστους Κουζίνας
Τιμολόγηση Μενού Επισιτιστικών Τμημάτων
Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού των Επισιτιστικών Τμημάτων
Διοικητική και Ηγετική Διαχείριση Δεξιοτήτων Προσωπικού
Γνωριμία με Εφαρμογές Λογισμικού για τον έλεγχο των Επισιτιστικών Τμημάτων

1. Μενού και Ευκολίες στην έκδοση λογαριασμού
2. Έλεγχος Εσόδων και Εξόδων
3. Χειρισμός, Εισαγωγή Δεδομένων και κλείσιμο ημέρας
4. Διαχείριση προμηθειών και έλεγχος αποθήκης με τον Η/Υ

Πληροφορίες συμμετοχής

Καλέστε στο 2310 260 200, Δευτέρα ως Παρασκευή, 09:00-21:00
Πληροφορίες: κ. Γούτα (6ος όροφος)

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.