Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΑΓΧΟΣ: Ένα Υπαρξιακό Δώρο

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ιάνθη Σταυροπούλου
Υπαρξιακή Συμβουλευτική Ψυχολόγος. BPS Chartered Counselling Psychologist. BA Τμήμα Ψυχολογίας, Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος. Διδακτορικό στην Υπαρξιακή Συμβουλευτική Ψυχολογία, Regent’s College London. Στο Ηνωμένο Βασίλειο εργάστηκε σε κέντρα υποστήριξης μετατραυματικού άγχους, δομές υποστήριξης ευάλωτων ψυχικά πληθυσμών καθώς και κέντρα πένθους. Μέσω της εμπειρίας της εκεί, αναγνώρισε την αξία μιας ψυχοσωματικής προοπτικής στη θεραπεία την οποία και έχει ενσωματώσει στην πρακτική της. Με την επιστροφή της στην Αθήνα το 2008 δόμησε εξ ’αρχής το Ψυχολογικό Τμήμα των Γιατρών του Κόσμου στο οποίο παρέμεινε επικεφαλής έως το 2013. Εργάζεται στην Αθήνα ιδιωτικά. Κατά καιρούς αρθρογραφεί στον Τύπο

Περιγραφή σεμιναρίου

Μάθε πώς να καταλαβαίνεις το άγχος με έναν νέο άμεσο τρόπο και δες τη ζωή σου να αλλάζει ριζικά. Οι σύγχρονες ιδέες της εφαρμοσμένης ψυχολογίας μετά από χρόνια συναντούν τη σοφία της ανατολής. Παλαιά στερεότυπα φθίνουν και ο τρόπος που αντιμετωπίζαμε την ίδια τη ζωή αλλάζει. Στην κόψη της αλλαγής αυτής, ένα από τα πιο χρήσιμα δώρα είναι ένας νέος τρόπος κατανόησης της ψυχικής διαδικασίας που ονομάζουμε άγχος.

- Γνώρισε τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείς αυτό που ονομάζουμε άγχος
- Μάθε να το αναγνωρίζεις και να αντιλαμβάνεσαι τη σημαντική αξία των μηνυμάτων που σου μεταφέρει
- Απόκτησε μια εξατομικευμένη εργαλειοθήκη με απλές ασκήσεις που θα αλλάξουν άμεσα την καθημερινότητά σου

Ένα μοναδικό εργαστήριο βασισμένο στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, τη νευροφυσιολογία, την ενσυνειδητότητα (mindfulness) και τις βασικές αρχές του υπαρξισμού.

Πληροφορίες συμμετοχής

 Τετάρτη / 5:30-7:00 μ.μ., Διάρκεια: 6 Εβδομάδες

Κόστος Συμμετοχής

 € 120

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.