Ο κλάδος της φιλοξενίας αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κλάδο παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ, προσφέροντας πολλαπλές ευκαιρίες απασχόλησης. Το Πρόγραμμα Βοηθός Μάγειρα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης που οδηγεί σε πιστοποιημένο, αναγνωρισμένο δίπλωμα σε αυτό τον κρίσιμο κλάδο της βιομηχανίας του επισιτισμού και του τουρισμού. Απευθύνεται σε όσους δραστηριοποιούνται ήδη ή επιθυμούν να απασχοληθούν σοβαρά στο χώρο της κουζίνας, του catering, του εστιατορίου και του ξενοδοχειακού εστιατορίου, αλλά και τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να έχουν εικόνα του συγκεκριμένου τμήματος της επιχείρησής τους, και δε γνωρίζουν τις τεχνικές προδιαγραφές, τη συνολική εικόνα του τμήματος και δε διαθέτουν το απαραίτητο πρακτικό υπόβαθρο.
Μέσω του Πιστοποιημένου Σεμιναρίου του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, παρέχεται η δυνατότητα πιστοποίησης της συγκεκριμένης επαγγελματικής γνώσης του Βοηθού Μάγειρα (Commis Chef), ύστερα από εξετάσεις που οδηγούν στην πιστοποίηση της ACTA – Τεχνβολαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι Πιστοποιήσεις είναι δίγλωσσες, για όσους επιθυμούν να εργαστούν στο εξωτερικό.
Θεματικές ενότητες
Εισαγωγή: Ορολογίες, Οργανόγραμμα, Ανάλυση εργαλείων και συσκευών.
Είδη εστιατορίων και κουζινών.
Τρόποι λειτουργίας της μπριγάδας από την ανάλυση χώρων κουζίνας αποθήκης και ρόλων έως την οργάνωση καθαριότητας.
Τρόποι κοπής και ζωμοί.
Σούπες & Σάλτσες: Ευρωπαϊκές σούπες
Ελληνικές σούπες
Ζεστές σάλτσες
Σάλτσες & Σαλάτες: Κρύες σάλτσες, σαλάτες, αλοιφές
Σύνθετες σάλτσες, αλοιφές
Αυγά: Τρόποι μαγειρέματος αυγών. Παράγωγα. Ολανδέζ.
Ζυμαρικά & Ρύζι: Παρασκευή και μαγείρεμα φρέσκων και ξερών ζυμαρικών
Ογκρατέν, Κρέπες, Παστίτσιο
Ρύζια, Ριζότο
Ζύμες
Τάρτα, Πίτες
Πίτσα, Σουφλέ
Πατάτες
Λαδερά
Ορεκτικά
Ορεκτικά Κρύα
Ορεκτικά Ζεστά
Θαλασσινά
Ψάρια, Μαλάκια, Όστρακα
Κοτόπουλο
Χοιρινό
Μοσχάρι
Κιμάς
Αρνί/Κατσίκι, Μαγειρίτσα