Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Πρώτες Βοήθειες

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Veritas ΚΔΒΜ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός

Εισηγητής

Το πρόγραμμα υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος, ιδιότητας, που επιθυμεί να λάβει βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών ή να επικαιροποιήσει τις γνώσεις που ήδη έχει.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η γνώση και η δυνατότητα παροχής Πρώτων Βοηθειών σε έκτακτα περιστατικά μικρής ή μεγάλης κλίμακας (από ένα κάψιμο ή ένα λιποθυμικό επεισόδιο μέχρι μία επιληπτική κρίση) μπορεί κυριολεκτικά να σώσει ζωές.

Η παροχή Πρώτων Βοηθειών άμεσα και μέχρι να καταφθάσουν στο σημείο οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΚΑΒ) αποτελεί μία πολύ σημαντική υπηρεσία που μπορεί ο καθένας να προσφέρει στον συνάνθρωπό του. Αν μη τι άλλο, η σωστή ενημέρωση και κατάρτιση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών συμβάλλει σημαντικά στην ψύχραιμη αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος, γεγονός που μπορεί να αποβεί καθοριστικό για την αντιμετώπισή του.

Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να φανεί χρήσιμος στον συνάνθρωπό του και πραγματικά να «κάνει τη διαφορά» ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο. Σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας. Στον χώρο εργασίας, στο δρόμο, σε χώρους μαζικής συνάθροισης, σε χώρους άθλησης, παντού! Η γνώση παροχής πρώτων Βοηθειών μπορεί να αποτρέψει και να προλάβει πολύ σοβαρές και δυσάρεστες καταστάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο η Veritas, σε συνεργασία με εξειδικευμένους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ, οργανώνει και υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» με σκοπό την σωστή ενημέρωση και την κατάλληλη κατάρτιση όλων των συμμετεχόντων, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιασδήποτε μορφής έκτακτα περιστατικά.

Θεματικές ενότητες
Βασική υποστήριξη ζωής
Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή
Πνιγμονή από ξένο σώμα
Επιληψία –Σπασμοί
Αλλεργίες – σοκ
Αντιμετώπιση αιμορραγίας – Ρινορραγία
Τραυματισμοί κεφαλής
Καθαρισμός τραύματος
Μυοσκελετικές κακώσεις
Ακινητοποιήσεις
Ζαχαρώδης διαβήτης
Αντιμετώπιση θερμικής εξάντλησης
Υλικά φαρμακείου

Πληροφορίες συμμετοχής

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Veritas, υπογεγραμμένη από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή του ΕΚΑΒ.

Κόστος Συμμετοχής

60€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.