Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ο Ύπνος & οι Διαταραχές του

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Αρετή Μπατζικώστα, Ψυχολόγος, MSc, Υπ. Διδάκτωρ Ψυχολογίας Α.Π.Θ
Η Αρετή Μπατζικώστα σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές «Ιατρική του Ύπνου» στο τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και είναι υπ. Διδάκτωρ Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις και σεμινάρια πάνω σε μια ευρεία γκάμα θεραπευτικών προσεγγίσεων και τεχνικών. Εργάζεται ως ψυχολόγος και μέλος ερευνητικών ομάδων στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ψυχολόγους, ειδικούς υγείας, παιδαγωγούς, φοιτητές και σε όποιον ενδιαφέρεται για θέματα ύπνου.

Σκοπός

Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να αποκομίσουν χρήσιμες γνώσεις σχετικά με τη φυσιολογική λειτουργία του ύπνου και τις διαταραχές του, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι δυσκολίες στον ύπνο μπορούν να επηρεάσουν την λειτουργικότητα του ατόμου. Επιπλέον, θα αναλυθούν βασικές διαταραχές του ύπνου όπως η αϋπνία, η υπερβολική υπνηλία, το σύνδρομο άπνοιας του ύπνου και οι κυριότερες παραϋπνίες. Τέλος, θα αναλυθούν οι βασικές μέθοδοι θεραπευτικής αντιμετώπισης τους με έμφαση στις ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ο ύπνος είναι μια δυναμική και πολύπλοκη κατάσταση, απαραίτητη για την επιβίωση μας. Αποτελεί θεμελιώδη λειτουργία του οργανισμού καθώς συμβάλλει στην ομαλή σωματική και ψυχική ισορροπία του.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων
 

Κόστος Συμμετοχής

40€ (35€ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.