Το Σεμινάριο «Κουζίνα του Λιβάνου: Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά» είναι καρπός της αποκλειστικής συνεργασίας της Etoile με δύο μεγάλα ονόματα στο διεθνές γίγνεσθαι της γαστρονομίας. Ο Λιβανέζος Top Master Chef Joe Barza και ο Executive Pastry Chef Charles Azar (Πρόεδρος της delegation of L’ Academie Nationale de Cuisine Middle East and Gulf Countries και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Saint Joseph of Beirut) έρχονται στην Ελλάδα και στην Etoile για να μας εισάγουν στα μυστικά της διάσημης Λιβανέζικης κουζίνας και να προσφέρουν στους επαγγελματίες του χώρου τις βασικές και απαραίτητες γνώσεις για τις αλμυρές γεύσεις και τη ζαχαροπλαστική του Λιβάνου. Το Σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου, σπουδαστές με εξειδικευμένο ενδιαφέρον αλλά και σε αρχάριους που θέλουν να ασχοληθούν ερασιτεχνικά με το αντικείμενο.
Το Σεμινάριο διεξάγεται υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Λιβάνου, οδηγεί σε πιστοποιητικό που φέρει τη σφραγίδα της πρεσβείας και εγγυάται εξειδικευμένη γνώση από κορυφαίους Chefs της Λιβανέζικης κουζίνας.
Το Σεμινάριο αποτελείται από 2 μέρη (ενότητες τις οποίες μπορεί κανείς είτε να παρακολουθήσει μεμονωμένα είτε να εγγραφεί για το σύνολο τους):
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – «Βασική Κουζίνα του Λιβάνου»
Με καθοδηγητή τον Chef Joe Barza οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν 40 ώρες από βασικές παρασκευές της Λιβανέζικης κουζίνας, πιάτα κλασικά και παγκοσμίως γνωστά.
Πρόγραμμα Σεμιναρίου 32 ωρών
Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου: 10.00 – 18.00
Τρίτη, 5 Νοεμβρίου: 10.00 – 18.00
Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου: 10.00 – 18.00
Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου: 10.00 – 18.00
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – «Τα γλυκά του Λιβάνου»
Μέσα σε 40 ώρες εκπαίδευσης στη ζαχαροπλαστική τέχνη του Λιβάνου από τον καθηγητή Pastry Chef Charles Azar, οι συμμετέχοντες επαγγελματίες θα διδαχθούν τεχνικές για τα πιο διάσημα Λιβανέζικα επιδόρπια και προϊόντα άρτου (πχ creamy desserts, παγωτά, dry cookies, Baklava κλπ.). Πάρτε μία γεύση από το σεμινάριο του μεγάλου Pastry Chef στην Etoile ΕΔΩ.
Πρόγραμμα Σεμιναρίου 40 ωρών
Τετάρτη 30 Οκτωβρίου : 10.00 – 18.00
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου : 10.00 – 18.00
Παρασκευή 1 Νοεμβρίου : 10.00 – 18.00
Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου : 10.00 – 18.00
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου : 10.00 – 18.00