Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Κουζίνα του Λιβάνου: Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

JOE BARZA
Με περισσότερα από 30 χρόνια επαγγελματική εμπειρία, ο Chef Joe Barza, θεωρείται ο Lebanese Terroir Culinary Artist. Ως σύμβουλος γαστρονομίας και τηλεοπτική persona, στο portfolio του μετράει συνεργασίες με περισσότερες από 30 εταιρείες ανά τον κόσμο, και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε 27 χώρες. Το έργο του έχει λάβει πλήθος από διεθνείς διακρίσεις και βραβεία (πχ World Champion for Tuna in Carlo Forte, Sardinia), απολαμβάνει αναφορές και αφιερώματα σε Διεθνή Μέσα (πχ CNN, The New York Times), ενώ έχει υπάρξει και ο ίδιος κριτής σε τηλεοπτικά shows στην Μέση Ανατολή και έχει επιλεγεί ως brand ambassador για την Procter & Gamble, Hilton Middle East, and NKD Pizza.

CHARLES AZAR
Εκτός από καταξιωμένος Executive Pastry Chef, o Charles Azar είναι ο Πρόεδρος της delegation of L’ Academie Nationale de Cuisine Middle East and Gulf Countries και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Saint Joseph of Beirut. Έχει διακριθεί τρεις φορές στο The World Pastry Cup- Lyon ως National Pastry Champion, a Master Chocolatier and a Master Consultant, και φέρει επίσης πολλές διακρίσεις στη HO.RE.CA. Από το 2005 διδάσκει στο πανεπιστήμιο του Λιβάνου όπου είναι και ο Διευθυντής του Τμήματος Ζαχαροπλαστικής και του “L’Atelier des Arts de la Pâtisserie Charles Azar». Το 2014, δημιούργησε τη δική του εταιρεία επιχειρηματικών συμβούλων η οποία συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες ανά τον κόσμο.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Σεμινάριο «Κουζίνα του Λιβάνου: Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά» είναι καρπός της αποκλειστικής συνεργασίας της Etoile με δύο μεγάλα ονόματα στο διεθνές γίγνεσθαι της γαστρονομίας. Ο Λιβανέζος Top Master Chef Joe Barza και ο Executive Pastry Chef Charles Azar (Πρόεδρος της delegation of L’ Academie Nationale de Cuisine Middle East and Gulf Countries και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Saint Joseph of Beirut) έρχονται στην Ελλάδα και στην Etoile για να μας εισάγουν στα μυστικά της διάσημης Λιβανέζικης κουζίνας και να προσφέρουν στους επαγγελματίες του χώρου τις βασικές και απαραίτητες γνώσεις για τις αλμυρές γεύσεις και τη ζαχαροπλαστική του Λιβάνου. Το Σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου, σπουδαστές με εξειδικευμένο ενδιαφέρον αλλά και σε αρχάριους που θέλουν να ασχοληθούν ερασιτεχνικά με το αντικείμενο.

Το Σεμινάριο διεξάγεται υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Λιβάνου, οδηγεί σε πιστοποιητικό που φέρει τη σφραγίδα της πρεσβείας και εγγυάται εξειδικευμένη γνώση από κορυφαίους Chefs της Λιβανέζικης κουζίνας.

Το Σεμινάριο αποτελείται από 2 μέρη (ενότητες τις οποίες μπορεί κανείς είτε να παρακολουθήσει μεμονωμένα είτε να εγγραφεί για το σύνολο τους):

ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – «Βασική Κουζίνα του Λιβάνου»
Με καθοδηγητή τον Chef Joe Barza οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν 40 ώρες από βασικές παρασκευές της Λιβανέζικης κουζίνας, πιάτα κλασικά και παγκοσμίως γνωστά. 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου 32 ωρών
Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου: 10.00 – 18.00
Τρίτη, 5 Νοεμβρίου: 10.00 – 18.00
Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου: 10.00 – 18.00
Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου: 10.00 – 18.00

ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – «Τα γλυκά του Λιβάνου»
Μέσα σε 40 ώρες εκπαίδευσης στη ζαχαροπλαστική τέχνη του Λιβάνου από τον καθηγητή Pastry Chef Charles Azar, οι συμμετέχοντες επαγγελματίες θα διδαχθούν τεχνικές για τα πιο διάσημα Λιβανέζικα επιδόρπια και προϊόντα άρτου (πχ creamy desserts, παγωτά, dry cookies, Baklava κλπ.). Πάρτε μία γεύση από το σεμινάριο του μεγάλου Pastry Chef στην Etoile ΕΔΩ.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου 40 ωρών
Τετάρτη 30 Οκτωβρίου : 10.00 – 18.00
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου : 10.00 – 18.00
Παρασκευή 1 Νοεμβρίου : 10.00 – 18.00
Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου : 10.00 – 18.00
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου : 10.00 – 18.00

Πληροφορίες συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής: Γίνονται δεκτές έως τις 31/09/2019

Κόστος Συμμετοχής

Ενότητα 1 - 590€
Ενότητα 2 - 690€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.