Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Γεμμολογία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Feel Free
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Μόδα / Αισθητική

Εισηγητής

Τερέζα Διαμανίδου
Γεννημένη στον Πειραιά η Τερέζα Δαμιανίδου παρακολουθεί την περίοδο 1990-1993 σεμινάρια εκτίμησης αντικών, οργανικών και ανόργανων υλικών στο School of Glyptic Arts, Αθήνα, όπου και μαγεύεται από τον κόσμο της τέχνης. Στη συνέχεια σπουδάζει γεμμολογία, γλυπτογραφία, αδαμαντολογία στον ΕΛΚΑ με τον Nick Kielty Labrinides και την Αλεξάνδρα Κρίκου, αποκτώντας το Diploma of Gemmology, GAGTL, Great Britain. Στα χρόνια που ακολουθούν μυείται στον κόσμο της μικρογλυπτικής, το σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμήματος στο Κέντρο Τεχνών ‘Πλάκας’, Αθήνα, με τον Μάνο Παναγιώτου. Δημιουργεί το 1999 το εργαστήριο της στο κέντρο της Αθήνας, ενώ παράλληλα διδάσκει γεμμολογία, γλυπτογραφία και κόσμημα στο χώρο της και σε γνωστά εκπαιδευτήρια. Το 2003 παρακολουθεί επεξεργασία θερμού σμάλτου με την Αλεξάνδρα Κρίκου και το 2007 σεμινάριο με θέμα ‘Casting forms and colours, inside and outside’, Peter Bauhuis, Alchimia, Φλωρεντία. Το 2008 δίνει διάλεξη με θέμα ‘Homage to Cecil Tomas and his connection to Greece’, Royal British Society of Sculptors και Hellenic Centre, Λονδίνο, ως μέλος της ομάδας Cosmochaos. Ακολουθούν στα μετέπειτα χρόνια προσωπικές και ομαδικές εκθέσεις της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και δημοσιεύσεις έργων της σε περιοδικά. Για τα έργα της εμπνέεται από την ίδια τη ζωή, αναζητά την πρόκληση στην τεχνική, το απρόσμενο και την αρμονία στην έκφραση.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε δημιουργούς κοσμημάτων που εντάσσουν ή θα επιθυμούσαν να εντάξουν λίθους στις δημιουργίες τους, σε εμπόρους κοσμημάτων ή καρφωτές όπου οι βασικές γνώσεις Γεμμολογίας καθίστανται απαραίτητες, σε λάτρεις των ορυκτών, μα και σε εραστές του χρώματος, της λάμψης, του μικρόκοσμου!

Περιγραφή σεμιναρίου

Ένα ταξίδι περιπλάνησης στο μαγικό κόσμο των ορυκτών και πετρωμάτων. Με στοχευμένες βασικές γνώσεις Γεμμολογίας το τρίωρο αυτό σεμινάριο στοχεύει στην εξοικείωση και την εκπαίδευση σας σχετικά με τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων. 

Διδακτέα ύλη:
Εισαγωγή στη Γεμμολογία
Γνωριμία με τους πολύτιμους- ημιπολύτιμους λίθους
Γνωριμία με τα οργανικά υλικά (κοράλλι, μαργαριτάρι, κεχριμπάρι)
Κρυσταλλικά συστήματα και ‘συνήθειες’
Φυσικές ιδιότητες λίθων (σκληρότητα, θραυσμός, χρώμα, εγκλίσεις, ειδικό βάρος)
Φώς και οπτικά φαινόμενα (εξωτερική- εσωτερική λάμψη, μάτι της γάτας, αστερισμός, ιριδισμός, φωτεινότητα)
Διαμάντι και τα 4Cs
Συνθετικοί λίθοι και απομιμήσεις

Κόστος Συμμετοχής

30€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.