Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Αντιμετωπίζοντας Δυσκολίες Δημοτικού: Αλλαγές & Προσαρμογή

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Πέγκυ Καραγιάννη, Ψυχολόγος, ΜSc Ενταξιακή και Ειδική Αγωγή
Η Καραγιάννη Δέσποινα είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου με τίτλο "MSc Inclusive and Special Education". Έχει υπάρξει εκπαιδεύτρια σε Κέντρα δια Βίου Μάθησης και Σχολές Γονέων, όπως επίσης και επιστημονική συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στην Ελληνική Αστυνομία, σε φορείς με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, με άτομα με αναπηρίες, με πρόσφυγες και με ψυχιατρικούς ασθενείς. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αλλά και σε εκπαιδευτικούς και ενήλικες.

Σκοπός

Ο στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι η κατανόηση της μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό και η αποσαφήνιση των αποριών που έχουν οι γονείς για την καλύτερη διαχείριση αυτής της αλλαγής.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η μετάβαση στο δημοτικό είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Όπως όλες οι αλλαγές χρειάζεται να τις κατανοήσουμε και να προετοιμαστούμε για αυτές. Αλλαγές όπως οι σχολικές απαιτήσεις, το άγχος του αν θα τα καταφέρει, το σχολικό ωράριο και ολικά ο φόβος για το άγνωστο καινούργιο περιβάλλον. Για να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε το παιδί μας χρειάζεται να είμαστε ενήμεροι και έτοιμοι να διαχειριστούμε τις ερωτήσεις και τα συναισθήματα των παιδιών μας. Η ομαλή μετάβαση δεν αποβλέπει μόνο στην ακαδημαϊκή επιτυχία του μαθητή αλλά πρωτίστως στη καλλιέργεια συναισθημάτων κοινωνικής και συναισθηματικής επάρκειας. Είναι σημαντικό λοιπόν η μετάβαση να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε τόσο τα παιδιά όσο και οι οικογένειές τους να έχουν μια θετική άποψη για το σχολείο και ιδιαίτερα τα παιδιά να έχουν την αίσθηση ότι είναι επαρκείς ως μαθητές.

Οι θεματικές που θα καλυφθούν:
1. Κατανόηση της μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό
2. Οργάνωση και προετοιμασία για την σχολική τάξη
3. Απορίες και διευκρινίσεις για το πρόγραμμα του μαθητή
4. Διαχείριση συναισθημάτων και ομαλή ένταξη στη σχολική διαδικασία

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

40€
35€ (άνεργοι,φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.