Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Συμβουλευτική Προσέγγιση στην Επαγγελματική Επιλογή

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Μαρία Σαββίδου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ.- Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Η Μαρία Σαββίδου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η ειδίκευσή της είναι η Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας. Κατέχει επίσης τον βασικό τίτλο δασκάλας yoga και την περίοδο αυτή ξεκίνησε σεμιναριακή εκπαίδευση στις Νευροεπιστήμες. Συνεργάζεται κυρίως με παιδιά και φοιτητές, εφαρμόζοντας κυρίως ψυχοεκπαιδευτικές και ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικές δομές που σχετίζονται με μαθησιακές δυσκολίες, όπως είναι το dyagnosis.gr στη Θεσσαλονίκη. Στο παρελθόν έχει εργαστεί και στο δημόσιο τομέα, όπως είναι ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων στην Κοζάνη, όπως επίσης και σε πολλές παιδικές κατασκηνώσεις. Ακόμη, έχει εργαστεί ως ερευνήτρια σε εκπαιδευτικά κέντρα και φροντιστήρια, βοηθώντας τους φοιτητές στη διεκπεραίωση κοινωνικών ερευνών. Η ίδια έχει επίσης δημοσιεύσει έρευνες σε ελληνικά και αγγλικά επιστημονικά περιοδικά.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους είναι στο στάδιο αναζήτησης- εύρεσης εργασίας, που να ανταποκρίνεται στην προσωπικότητα, στις δεξιότητες και στους στόχους του καθενός.

Σκοπός

Στόχος του σεμιναρίου είναι η πρακτική καθοδήγηση στη διαδικασία στοχευμένης αναζήτησης-εύρεσης εργασίας σύμφωνα με τα δικά μας θέλω και τις δικές μας ανάγκες.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η διαδικασία εύρεσης εργασίας καθίσταται όλο και πιο δύσκολη στην περίοδο οικονομικής ύφεσης που διανύουμε, και πολύ συχνά, ακόμη και αν βρεθεί, δεν συνάδει με τα επαγγελματικά μας ενδιαφέροντα και τους επαγγελματικούς μας στόχους, με αποτέλεσμα να μην ικανοποιείται το ανθρώπινο δυναμικό μας στην εργασιακή καθημερινότητα. Πολύ συχνά, δεν ακολουθούμε τις επαγγελματικές μας προτιμήσεις, λόγω άγνοιας ή ημιμάθειας γύρω από τα πιο πρόσφατα δεδομένα στο εργασιακό προσκήνιο, τα οποία προέρχονται από μακροχρόνια έρευνα.
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα αναλυθούν σε πρακτικό επίπεδο οι σύγχρονες τεχνικές και μέθοδοι αναζήτησης εργασίας και συγκεκριμένα εργαλεία, όπως το βιογραφικό (CV), η συνοδευτική επιστολή (Cover Letter) και η συνέντευξη. Επιπροσθέτως, θα ενημερωθούμε για τα πρώτα βήματα μιας νεοϊδρυθείσας επιχείρησης και θα συζητήσουμε για τους επαγγελματικούς μας στόχους.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:
-τεχνικές αναζήτησης εργασίας
-σύνταξη βιογραφικού (CV)
-σύνταξη συνοδευτικής επιστολής (Cover Letter)
-προετοιμασία για συνέντευξη – role playing interactive game
-πώς να ξεκινήσεις μόνος σου μια επιχείρηση – πρώτα βήματα
-εύρεση και εκπλήρωση επαγγελματικών στόχων
-ενημέρωση για την αγορά εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό
-στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

30€
25€(άνεργοι, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.