Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ασκήσεις Έμπνευσης πάνω στις τάσεις Interior & Fashion Styling 2020/21

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
IN-DESIGN
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Μόδα / Αισθητική

Εισηγητής

Δρ. ΣΤΕΦΑΝΗ ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ
Διδάκτωρ Παν/μιου Εδιμβούργου, Τμήματος Τεχνών. Έχει σπουδάσει Interior Design και Visual Studies στη Σχολή Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακές σπουδές M-Phil και διδακτορικό στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξειδικεύεται σε θέματα πρόγνωσης στιλιστικών και χρωματικών τάσεων στους τομείς της διακόσμησης όπως και οπτικής προώθησης & επικοινωνίας. Έχει εργαστεί στους τομείς Visual Merchandising και Styling σε εταιρείες στη Μ. Βρετανία και στην Ελλάδα και συνεχίζει να συνεργάζεται με αρχιτεκτονικά γραφεία σε ιδέες διακόσμησης και styling εσωτερικών χώρων. Αυτήν την εποχή είναι σε συνεργασία με το γραφείο LOCI architects ως Interior Stylist. Στον εκπαιδευτικό τομέα έχει συνεργαστεί με το ΤΕΙ Αθηνών (τομέας Διακοσμητικών Εφαρμογών), με το Falkirk College of Art και το Edinburgh College of Art (τομέας Design & Visual studies) και από το 2012 συνεργάζεται με το UKFC ως υπεύθυνη για την εκπαίδευση μαθητών σε τομείς Design & Αρχιτεκτονικής (επίπεδο Foundation). Είναι ιδρύτρια του in-design seminars με εξειδίκευση στην εκπαίδευση επαγγελματιών στα θέματα design, αισθητικής ταυτότητας και styling, έχοντας από το 2008 εκπαιδεύσει πάνω από 2000 επαγγελματίες, όπως και προσωπικό εταιρειών (Β2Β συνεργασίες) από τους χώρους της κατασκευής και διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων, του εμπορίου, της μόδας και του προϊοντικού σχεδιασμού. Ενημερώνεται συνεχώς σχετικά με την εξέλιξη των τάσεων στους τομείς design με παρακολούθηση σεμιναρίων, με επισκέψεις σε διεθνείς εκθέσεις, αλλά και με συνεργασία με την NCS και την Colour Hive, αλλά και με άλλες εταιρείες από τον εμπορικό χώρο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και έχει βραβευτεί για το ερευνητικό της έργο (Alexander S. Onassis Award, Andrew Grant Award, Olympic Studies Centre Award), συμμετέχει σε συνέδρια και είναι μέλος ερευνητικών ομάδων. Σκοπός της είναι να ενδυναμώσει ανθρώπους με δημιουργική σκέψη, μέσω της επίκαιρης και τεκμηριωμένης γνώση με εστίαση στην ιδιαιτερότητα και στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο αυτό είναι για επαγγελματίες στον τομέα του styling, της μόδας, της διακόσμησης, του visual merchandising, του εμπορίου, της χειροτεχνίας, της έκθεσης και προβολής αντικειμένων & προϊόντων.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου αυτού είναι ο πειραματισμός με νέες ιδέες που αφορούν τη μόδα και τη διακόσμηση, μέσα από συνθέσεις χρωμάτων, υφών, υλικών και αντικειμένων. Με τον τρόπο αυτό ο μαθητής συνειδητοποιεί τις μελλοντικές τάσεις μέσα από μια σειρά πειραματισμών.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο αυτό βασίζεται σε ένα σύντομο πρόγραμμα 6 εβδομάδων που σαν στόχο έχει δημιουργικές εφαρμογές με έμπνευση τις τάσεις για Διακόσμηση, Lifestyle & Μόδα για το 2020 και 2021. Τα μαθήματα θεωρίας και εφαρμογής πραγματοποιούνται μέσα σε 6 εβδομάδες εναλλάξ, δηλαδή μετά από μια εβδομάδα θεωρητικής ανάλυσης ακολουθεί η πρακτική εφαρμογή, όπου ο κάθε μαθητής φέρνει αντικείμενα, υλικά, υφές και χρώματα, τα οποία τα συνθέτει εμπνευσμένος από κάποια τάση. Η σύνθεση του αυτή φωτογραφίζεται και μπορεί να αφορά τον τομέα της μόδας ή της διακόσμησης και να χρησιμοποιηθεί ως δημοσίευση για τα social media. Μέσα από έναν πειραματισμό χρωμάτων, μοτίβων, γραμμών και υλικών που πραγματοποιείται, ο μαθητής αναλύει με τον δικό του τρόπο τα μηνύματα των τάσεων, δημιουργώντας μια δική του αφήγηση. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιούνται 3 μαθήματα θεωρίας και 3 μαθήματα εφαρμογών.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ
- Τάσεις Interior Styling
- Τάσεις Lifestyle & Fashion Styling
- Πειραματισμός με χρώματα, υφές, μοτίβα, υλικά και αντικείμενα
- Δημιουργία μιας 3-διάστατης σύνθεσης σε μορφή floor collage.

Η ύλη δίνεται σε μορφή σημειώσεων, αλλά και ηλεκτρονικά. Οι μαθητές επίσης λαμβάνουν και τα αρχεία των φωτογραφίσεων των εργασιών τους.

Πληροφορίες συμμετοχής

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Ύστερα από μια προκαταβολή που δίνεται με την εγγραφή για την εξασφάλιση της θέσης στο σεμινάριο, υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης των διδάκτρων τμηματικά (ανά μήνα ή ανά ενότητα) μέχρι την ολοκλήρωση του κάθε προγράμματος/ενότητας, όπως και η πληρωμή με κάρτα (POS). Επίσης δίνεται η δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου για τους επαγγελματίες και για τις εταιρείες.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης ‘Δια Βίου Μάθησης 1’- ΕΟΠΠΕΠ.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Έναρξη: Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και κάθε Πέμπτη Ώρα: 6.30 μμ – 9.00 μμ, Διάρκεια: 24/10/19 – 28/11/19
Σύνολο μαθημάτων 6
Σύνολο ωρών: 15

Κόστος Συμμετοχής

140€ (120€ για τους παλιούς μαθητές μας, για φοιτητές/ανέργους και για 2 ή παραπάνω εγγραφές).

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.