Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Συναντώντας τον φόβο μέσα από διάφορες καταστάσεις στην πορεία της ζωής μας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου το 2011, παίρνοντας παράλληλα οικονομική υποτροφία για την ενίσχυση των πανεπιστημιακών της σπουδών από τον OTE και την COSMOTE. Στη συνέχεια, το 2016 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της ως ψυχοθεραπεύτρια Gestalt από το Gestalt Foundation, Kέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης.

Σε ποιους απευθύνεται

Επαγγελματίες ψυχικής υγείας, φοιτητές ανθρωπιστικών σπουδών καθώς και στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του.

Σκοπός

Στόχος του σεμιναρίου είναι να έρθουμε κοντά με τους φόβους μας, μιλώντας ανοιχτά γι αυτούς, να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές μας ανάγκες που υπάρχουν πίσω από αυτούς καθώς επίσης να βρούμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας αποτελεσματικά, προσαρμοζόμενοι δημιουργικά στην εκάστοτε συνθήκη.

Περιγραφή σεμιναρίου

 «..Φοβάμαι μην αρρωστήσω, φοβάμαι τον θάνατο, φοβάμαι να αποχωριστώ, φοβάμαι μήπως αποτύχω,φοβάμαι να βρίσκομαι σε χώρους με πολύ κόσμο, φοβάμαι τα ύψη, φοβάμαι το σκοτάδι..»
Ο φόβος είναι ένα κοινό συναίσθημα που όλοι μας έχουμε βιώσει και βιώνουμε μέσα από διάφορες συνθήκες στην καθημερινότητα μας. Ο φόβος μπορεί να αποτελέσει μια ενστικτώδη αντίδρασή μας σε μια πραγματική απειλή ενώ κάποιες άλλες φορές μπορεί να μας αδρανοποιήσει, αντιδρώντας με νευρωτικό τρόπο.

Θεματικές Ενότητες

  •  Φόβοι που μας προστατεύουν – Φόβοι που μας ακινητοποιούν
  •  Φόβος / Φοβίες & Ψυχοσωματικά συμπτώματα
  •  Τρόποι διαχείρισης του φόβου/ Διερεύνηση προσωπικών συστημάτων στήριξης (αυτό-υποστήριξη, οικογενειακό- φιλικό- επαγγελματικό πλαίσιο του ατόμου)
  •  Βιωματικές ασκήσεις

Πληροφορίες συμμετοχής

 30 ευρώ. Ειδική τιμή για φοιτητές και ανέργους 25 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.