Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ψυχοκινητική Ανάπτυξη και Συμπεριφορά

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε παιδαγωγούς, ειδικούς παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους κ σε όποιον άλλον θεωρεί πως είναι χρήσιμο για τη δουλειά του.

Περιγραφή σεμιναρίου

 Ψυχοκινητικότητα είναι η σχέση ανάμεσα στην κινητικότητα την Νόηση και το Συναίσθημα…
Είναι δεμένη με τις σχέσεις του παιδιού με το περιβάλλον και καθορίζει την ψυχοκινητική συμπεριφορά του.
Όσο καλύτερα γνωρίζει το παιδί τις δυνατότητες κάθε μέλους του, τόσο περισσότερες αυξάνονται οι προοπτικές για προσωπική ανάπτυξη.

Το σώμα ενός παιδιού λοιπόν, είναι το σημείο αναφοράς γύρω από το οποίο οργανώνει τις αισθήσεις και τις αντιλήψεις του. Μέσω της κίνησης το παιδί αποκτά συνείδηση του εαυτού του, των ορίων του και των άλλων γύρω του.
Επομένως, πρόοδος του παιδιού στον συντονισμό κινήσεων, επιφέρει πρόοδο στη σκέψη του.

Θα μάθουμε να δουλεύουμε:

  • Λεπτή κινητικότητα η οποία επιτρέπει στο παιδί να αναπαράγει γρήγορα γράμματα και λέξεις.
  • Χωροχρονικό προσανατολισμό που βοηθάει το παιδί στην απόκτηση εννοιών όπως δεξιά αριστερά, οριζόντια στήλη, κάθετη, σύνθεση λέξεων.
  • Ασκήσεις ισορροπίας οι οποίες προσφέρουν στο παιδί την αίσθηση της ασφάλειας που χρειάζεται.
  • Παράστημα το οποίο έχει ψυχοπνευματική αντανάκλαση γιατί βοηθάει στην αυτοκυριαρχία την αυτοπεποίθηση και στον αυτοέλεγχο των σκέψεων.
  • Διαχείριση Συναισθημάτων Πως εκφράζουμε τον θυμό μας, την λύπη, την ζήλεια, την χαρά, την απογοήτευση; Πως αλλιώς θα μπορούσαμε να εκφράσουμε αυτό που νιώθουμε; Τα παιδιά μαθαίνουν να κατανοούν τα συναισθήματα τους και να τα διαχειρίζονται κατάλληλα, όπως επίσης και να επικοινωνούν αυτό που αισθάνονται χωρίς εξάρσεις και βίαιες συμπεριφορές.
  • Ομαδικά παιχνίδια Μέσω ειδικών καθοδηγούμενων παιχνιδιών, τα παιδιά μαθαίνουν πως να προστατεύουν τον εαυτό τους από τυχόν διαμάχες ή βίαιες συμπεριφορές από άλλα παιδιά, να διαχειρίζονται διάφορες φοβίες που τυχόν έχουν (μέσω δραματοθεραπείας) και το σημαντικότερο, να εκφράζουν ότι τους απασχολεί, αντί να το κρατάνε μέσα τους και να κλείνονται στον εαυτό τους. Ανάπτυξη της Προσωπικότητας του παιδιού.
  • Αυτοπεποίθηση - Αυτοεκτίμηση Τα παιδιά αναπτύσσουν μια ισχυρή αίσθηση του εαυτού τους και της ταυτότητας τους. Αποκτούν εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν πρωτοβουλία και εφευρετικότητα, ευαισθητοποιούνται στις ανάγκες των άλλων και γίνονται πιο ικανά στην επικοινωνία. Βελτιώνουν την ικανότητα εστίασης και προσοχής, αποκτούν ευκολία στο να εκφραστούν και να παρουσιάσουν αυτό που ¨είναι¨ και συνειδητοποιούν την μοναδικότητα τους, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης τους.

Μετά το τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος οι σπουδαστές μας θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν αυτόνομες ομάδες παιδιών μέσα απο τις οποίες θα δουλεύουν θέματα ενίσχυσης αυτοπεποίθησης, επιθετικότητας, διαχείρισης συναισθημάτων, παιδικων φοβιων, υπερκινητικοτητας, μαθησιακών δυσκολιών.

Κάθε μήνα θα έχουν συνάντηση με τους γονείς των παιδιών αναφέροντας την δουλειά που έγινε κ βάζοντας νέους στόχους.

Ενότητες:
*Αρχές Ψυχολογίας
*Εξελικτική Ψυχολογία
*Δραματοθεραπεία
*Παιγνιιοθεραπεία
*Παρατήρηση και ανάλυση της κίνησης (Veronica Sherborne)

Πληροφορίες συμμετοχής

 Το πρόγραμμα θα διεξάγεται ένα Σάββατο τον μήνα

Σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότερες συμμετοχές, θα δημιουργηθεί ένα ακόμη τμήμα, το οποίο θα διεξάγεται την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα.

Κόστος Συμμετοχής

 Κόστος Εκπαιδευτικού Προγράμματος 510€ + Φ.Π.Α
Προκαταβολή 100 ευρώ και 8 μηνιαίες ισόποσες δόσεις(51€/μήνα).

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.