Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εισαγωγή στο Playback theater

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΕΔΡΑ»
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΓΙΟΥ – ΜΑ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Σε ποιους απευθύνεται

Το θέατρο playback απευθύνεται σε όλους όσους έχουν την διάθεση να αναπτυχθούν και να εκφραστούν μέσα από το σώμα, τη φωνή, τη μουσική και τη ζωγραφική. Απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες ηθοποιούς, για την βελτίωση των αυτοσχεδιαστικών τους δεξιοτήτων, όσο και σε ερασιτέχνες ηθοποιούς ή και ανθρώπους που μέχρι τώρα η ενασχόλησή τους με το θέατρο ήταν μόνο μια βαθιά επιθυμία.

Σκοπός

 • Γιατί να συμμετέχω σε ένα εργαστήρι playback;
Θα αναπτύξω τα εκφραστικά μου μέσα, τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητά μου.
Θα βελτιώσω την ενσυναίσθησή μου όταν ακούω μια ιστορία.
Θα εξασκηθώ στο να εκτίθεμαι μπροστά σε κοινό.
Θα μάθω να σχετίζομαι μέσα σε ομάδα, να συνδημιουργώ και να εμπιστεύομαι.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο playback τα εργαλεία μας είναι το σώμα μας, η φωνή και η ψυχή μας.
Στόχος να γίνουμε σιγά σιγά ομάδα, να ξεκλειδώσουμε και να εκφραστούμε ελεύθερα, χωρίς περιττές σκέψεις και άγχος λογοκρισίας. Στο playback δεν υπάρχει κείμενο, το έργο το φτιάχνουμε μαζί. Ο συντονιστής ζεσταίνει το κοινό και το κοινό με τη σειρά του μοιράζεται τις ιστορίες του.
Οι ειδικά εκπαιδευμένοι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν την ιστορία κάτω από την φόρμα playback που επιλέγει ο συντονιστής, χρησιμοποιώντας τα εκφραστικά τους μέσα, σώμα, φωνή, χωρίς να ερμηνεύουν ή να κρίνουν την ιστορία που ειπώθηκε.

• Σε τι μου χρησιμεύει μετά ως εργαλείο;
Μπορεί να με ωφελήσει στην καθημερινή μου ζωή, γιατί το playback δεν είναι τεχνητός χώρος, έχει άμεση σχέση με την καθημερινή ζωή. Μέσα στην ομάδα μαθαίνω να συνεργάζομαι, να συνυπάρχω, να είμαι ο εαυτός μου μπροστά σε άλλους ανθρώπους. Μαθαίνουμε να συνδεόμαστε διαφορετικά με αυτό που ακούμε, είμαστε πιο χαλαροί και αυθόρμητοι.
Το playback μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση, στην εποπτεία, αφυπνιστικά σε σχολεία αλλά και σε κοινωνικά και κλινικά πλαίσια.
 

 

Κόστος Συμμετοχής

60€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.