Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Food & Beverage Management

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
UniOPEN
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Σπουδαστές ή & απόφοιτους αντίστοιχων σχολών Τουρισμού & Επισιτισμού όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και σπουδαστές ή & απόφοιτους διαφόρων σχολών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων που επιθυμούν να εμπλουτίσουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα. Επίσης, απευθύνεται σε Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων επισιτισμού που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, απασχολούμενους του συγκεκριμένου χώρου για να αποκτήσουν συγκεκριμένες δεξιότητες και στελέχη του χώρου που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν όλες τις νέες εξελίξεις.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η διαχείριση μιας εταιρείας στον κλάδο των τροφίμων και ποτών είναι ένα συναρπαστικό έργο!
Τα τρόφιμα και τα ποτά είναι βαθιά ριζωμένα στην κουλτούρα των περισσότερων χωρών, τα οποία τα παρασκευάζουν και τα προωθούν. Δεν είναι όμως μόνο η δημιουργία και προώθηση καλών και νόστιμων προϊόντων, αλλά προϊόντων που καλλιεργούν το σώμα, την ψυχή και την καρδιά του ανθρώπου. Με αυτό το δεδομένο, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε ότι η απασχόληση στο συγκεκριμένο αντικείμενο γίνεται πολύπλοκη.
Το UNIOPEN διοργανώνει σεμινάριο για το Food & Beverage Management, και ο στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι διττός: πρώτον να επικεντρωθεί στις σύγχρονες προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι διευθυντές και οι επιχειρηματίες στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, και δεύτερον, να παράσχει μοντέλα και εργαλεία έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν τα κατάλληλα μαθήματα δράσης για να ικανοποιήσουν τους πελάτες και να οικοδομήσουν πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού.

Θεματικές Ενότητες

Α’ Επίπεδο
• Εισαγωγή στο Food & Beverage Management – Διοίκηση τροφίμων & ποτών
• Ποιότητα του F&B
• Ορισμός
• Διαχείριση προσωπικού (ανάλυση για ετήσιο)
• Η δομή των επισιτιστικών επιχειρήσεων
• Συστήματα παραγωγής φαγητών
• Προσδιορισμός και επιλογή εξοπλισμού
• Κοστολόγηση τροφίμων
• Έλεγχος κόστους επισιτιστικών μονάδων και υπηρεσιών
• Menu planning
• Αποτελεσματική πώληση προϊόντος στις ξενοδοχειακές & επισιτιστικές επιχειρήσεις.
• Προμήθειες στις επισιτιστικές & ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
• Προσαρμογή στις τάσεις της αγοράς
• Τάσεις και εξελίξεις στη διατροφή
• Οργάνωση εκδηλώσεων & επισιτιστικές υπηρεσίες
• Τεχνικές διαπραγματεύσεων
• Επαγγελματική διαχείριση παραπόνων
• Ασφάλεια τροφίμων & ποτών – πρότυπο HACCP
• Δεοντολογία & Συμπεριφορά στις επισιτιστικές επιχειρήσεις

B’ Επίπεδο
• Ανάλυση τμημάτων επισιτιστικών επιχειρήσεων
• Σύνθεση, σημασία και σκοπός του τμήματος.
• Μελέτη για τη λειτουργία του εστιατορίου, room service, bar & κουζίνας
• Αρχές σχεδιασμού χώρων και εγκαταστάσεων μαζικής παραγωγής φαγητών
• Πρόβλεψη προμηθειών, αγορές αγαθών
• Αξιολόγηση & επιλογή προμηθευτών
• Quality, Quantity & Price Standards
• Εδεσματολόγιο – Menu Engineering
• Product Planning & Development
• Marketing F & B
• Marketing Mix
• Ανάλυση εσωτερικού & εξωτερικού περιβάλλοντος
• Branding
• Εξυπηρέτηση Πελατών
• Στρατηγικές ποιότητας
• Διοίκηση Ολικής Ποιότητας στις επισιτιστικές επιχειρήσεις
• Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών
• Ανάλυση, έλεγχος & υπολογισμός πωλήσεων F& B
• Πρόβλεψη κίνησης
• Λήψη αποφάσεων
• «Δένδρα» αποφάσεων
• Επιλογή, Εκπαίδευση & Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού
• Το HACCP ως εργαλείο διασφάλισης ποιότητας
• Υγειονομικός & αγορανομικός κανονισμός
• Επισιτιστικό τμήμα & διαμόρφωση πελατολογίου
• Επαγγελματικές δεξιότητες του F & B Manager

Πληροφορίες συμμετοχής

Τρόπος παρακολούθησης
Η παρακολούθηση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με τη φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου είτε μέσω της εξ αποστάσεως κατάρτισης (e-learning).

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.