Κατηγορία:
Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή

Πρώτη επαφή με την αγγλική γλώσσα: Περιβάλλον ερεθίσματα και πολυαισθητηριακή προσέγγιση, βασιζόμενα στη μέθοδο «Letters»

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Ευρυμάθεια

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Αντώνιος Γατσωτής,
Ειδικός παιδαγωγός Αγγλικής ως ξένη γλώσσα, Υπεύθυνος και δημιουργός του προγράμματος "Letters" Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Ειδικής Αγωγής στη ξένη γλώσσα" Acg Letters " Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και εν συνεχεία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Liverpool John Moores University. Παρακολούθησε το μονοετές πρόγραμμα ειδίκευσης στην ειδική αγωγή του Παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα συνεργάστηκε με το εργαστήριο της Ομάδας Ψυχοφυσιολογίας και μελέτης του ΤΕΑΠΑΙΔ όπου ξεκίνησε τη μελέτη και οργάνωση του προγράμματος ειδικής αγωγής στην ξενόγλωσση τάξη. Συνεργάζεται μέχρι σήμερα με φορείς ειδικής διαπαιδαγώγησης αλλά και τυπικής διδασκαλίας (κέντρα ξενόγλωσσης εκπαίδευσης) στον τομέα της παρέμβασης και της διαφοροποιημένης διδασκαλίας σε παιδιά με διαγνωσμένες μαθησιακές δυσκολίες, με σκοπό την αποκατάσταση και επανένταξή τους αργότερα σε περιβάλλον τυπικής διδασκαλίας.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς αγγλικής ως ξένης γλώσσας και κυρίως σε αυτούς που απευθύνονται σε μαθητές της ειδικής αγωγής.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τα παιδιά μεγαλώνουν μέσα σε ένα κόσμο γεμάτο ερεθίσματα και πληροφορίες από την πρώτη κιόλας μέρα της ζωής τους. Ο εκπαιδευτικός της αγγλικής γλώσσας είναι σηματικό να αποτελέσει μέρος του κόσμου τους και μέσα από αυτόν να προσπαθήσει να επωφεληθεί από την πληρόφορία που ήδη υπάρχει χτίζοντας έτσι ένα πρώτο σκαλοπάτι για την είσοδο του παιδιού στον κόσμο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.Στόχος του 2ωρου αυτού σεμιναρίου είναι η δειγματοληπτική εκθεση των εκπαιδευτικών σε τεχνικές και στρατηγικές της μεθόδου letters που θα οφελήσουν τον μαθητή κατά την πρώτη του επαφή με τη γλώσσα. Σκοπός είναι να γίνει αντιληπτη η σημασία της χρήσης της ήδη υπάρχουσας γνώσης σε συνδυασμό με την πολυαισθητηριακή προσέγγιση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Θα δοθούν σημειώσεις και βιβλιογραφία
Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνονται:
• Folder με το υλικό του σεμιναρίου
• Βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου
• Καφές στα διαλείμματα
 
Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής έως Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

25€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας