Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ - Ένα χιουμοριστικό εκπαιδευτικό σεμινάριο ψυχολογίας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Global Greece
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Δρ ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΔΑΦΗΝΟΣ
Διευθυντής του Τμήματος Ψυχολογίας του City College, International Faculty of the University of Sheffield. Υπεύθυνος ehelp - Κέντρου Συμβουλευτικής από το Διαδίκτυο. Το ακαδημαϊκό του έργο περιλαμβάνει διδασκαλία σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού (Sydney University of Technology, Wollongong University, Ithaca College) και της Ελλάδας (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, American College of Thessaloniki, City College). Το πρώτο του βιβλίο, ‘Από πρίγκιπας βάτραχος και… τούμπαλιν’ (2000) έχει βοηθήσει από τότε χιλιάδες αναγνώστες να πραγματοποιήσουν σημαντικά βήματα, αλλάζοντας τις συνθήκες της ζωής τους ή τον τρόπο που τις αντιλαμβάνονται. Το δεύτερο βιβλίο του ‘Οι Ηλίθιοι είναι Ανίκητοι’ (2005) έχει γίνει ανάρπαστο από τη μερίδα του πληθυσμού που θεωρεί ‘τους άλλους’ ηλίθιους (...φανταστείτε να το αγοράσουν και οι υπόλοιποι, ‘οι ηλίθιοι’). Στο ενεργητικό του καταχωρείται επιπλέον και η συγγραφή τριάντα και πλέον άρθρων, δημοσιευμένων σε ξενόγλωσσα και ελληνόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά καθώς και η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού «εγχειριδίου» για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα, είναι επαγγελματίας ομιλητής και σύμβουλος σε διάφορες επιχειρήσεις, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και κέντρα υγείας.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε εργαζόμενους και στελέχη επιχειρήσεων, γονείς, παιδιά, ψυχολόγους, συμβούλους, εκπαιδευτικούς, αθλητές, συνταξιούχους. Στον καθένα που θέλει να μειώσει το στρες και να μάθει να αντιμετωπίζει με επιτυχία κάθε είδους πρόβλημα (πρόκληση). Στα άτομα που επιθυμούν να βελτιώσουν τη ζωή τους σε οποιονδήποτε τομέα, ακολουθώντας τη συμβουλή του εισηγητή/συγγραφέα: ‘Σ.Κ.Α.Β.Ε.’ για Συνεχή και Ασταμάτητη Βελτίωση του Εαυτού’. Ευχής έργον είναι να το παρακολουθήσουν και τα νεαρά άτομα, που τόσο έχουν ανάγκη αυτές τις γνώσεις, ώστε να προλάβουν να ζήσουν περισσότερα υγιή και ευτυχισμένα χρόνια από εμάς τους παλιούς.

Σκοπός

Η «φυσιολογική» ζωή δεν είναι πάντα μια «ικανοποιητική» ζωή. «Θεέ μου, δώσε μου το κουράγιο να αλλάξω αυτά που μπορώ να αλλάξω, την καρτερικότητα να αποδεχτώ αυτά που δεν μπορώ να αλλάξω και τη σοφία να καταλαβαίνω τη διαφορά», προσεύχονται οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί στις συναντήσεις τους. Οι περισσότεροι βέβαια την πατάμε στο τρίτο σκέλος, καθώς προσπαθούμε να αλλάξουμε πράγματα τα οποία είτε δεν αλλάζουν είτε δεν αξίζουν τον χρόνο και την ενέργεια που ξοδεύουμε για τη λύση τους. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τη μέθοδο ‘Rο’ (Ροδαφηνός, 2008) για επίλυση προβλημάτων και τις εφαρμογές της σε μια ποικιλία καταστάσεων στην επαγγελματική ζωή, στις προσωπικές σχέσεις και τα καθημερινά προβλήματα με στόχο την ουσιαστική βελτίωση της ζωής τους στους τομείς που είναι σημαντικοί για τους ίδιους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η ποιότητα της ζωής μας είναι ευθέως ανάλογη με την αποτελεσματικότητά μας να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που παρουσιάζονται. Η επιτυχής αντιμετώπιση τόσο των σημαντικών δυσάρεστων γεγονότων, όσο και των καθημερινών ενοχλητικών καταστάσεων προϋποθέτει την ικανότητά μας να συνομιλούμε λογικά και σε ήπιους τόνους με τον εαυτό μας και να διαθέτουμε την ψυχραιμία, που μας επιτρέπει να κάνουμε ένα time-out, για να συγκεντρωθούμε και να απαντήσουμε ερωτήσεις όπως οι ακόλουθες:
* Μπορώ να κάνω κάτι άμεσα, για να αντιμετωπίσω αυτό το πρόβλημα; Τι; Πως; Ποιος μπορεί να με βοηθήσει;
* Αξίζει τον κόπο να επενδύσω χρόνο και ενέργεια; Αν ναι, πόσο; (σε σχέση με τις υπόλοιπες προτεραιότητές μου)
* Πόσον χρόνο μπορώ να παραμείνω σε αυτήν την κατάσταση χωρίς επιπτώσεις στην υγεία μου;
* Τι έχω μάθει από το συγκεκριμένο πάθημα;

Περιεχόμενα του σεμιναρίου
-ΜΕΡΟΣ Α: Έχετε προβλήματα; Ξέρετε κάποιον που δεν έχει καθόλου στρες; ‘-Εγώ ξέρω … αλλά είναι νεκρός!’ Στρες: τι ‘ναι ετούτο; Τι προκαλεί στρες; Ποιοι είναι οι ‘ηλίθιοι’ στη ζωή σας; Επιπτώσεις του στρες. Πρόγνωση και πρόληψη του στρες.
* Διάλειμμα, ξηροί καρποί, κάμψεις.

- ΜΕΡΟΣ Β: Η μέθοδος «Ρο». Περίπτωση Α: Μπορώ να κάνω κάτι. Περίπτωση Β: Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Παραδείγματα και εφαρμογές: γίνετε Ε.Ε.Π. (Επαγγελματίας Επιλυτής Προβλημάτων) - λύστε το πρόβλημα του διπλανού/της διπλανής σας.
* Διάλειμμα, φρούτα, κοιλιακοί, ραχιαίοι.

- ΜΕΡΟΣ Γ: Από τη θεωρία στην πράξη: Μια μέρα δίχως στρες! Ασκήσεις: Πρωινές, «του δρόμου», θυμωμένες (ή ασκήσεις για ζοχαδιακούς), εργασίας. Η επιστροφή.
* Αξιολόγηση, συζήτηση και γνωριμίες. Απονομή βεβαιώσεων. Κατάθεση δικαιολογητικών για εγγραφές στο ‘Club των Ηλιθίων’.

ΚΟΣΤΟΣ: 225 Euro (-15% για έγκαιρη συμμετοχή)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.