Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Κρίσεις Πανικού με/χωρίς Αγοραφοβία: Πώς αντιμετωπίζονται;

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Τερψιχόρη Σαββαΐδου, Ψυχολόγος ΑΠΘ – Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, εκπαιδευμένη στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR
Η Τερψιχόρη Σαββαΐδου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, καθώς και στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο του EMDR και το Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP). Εργάστηκε στη ψυχιατρική κλινική του Γ.Ν. Γιαννιτσών και από το 2010 διατηρεί γραφείο ψυχολόγου στην πόλη των Γιαννιτσών έχοντας συνεργαστεί με φορείς, όπως οι Σύλλογοι Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης, Έδεσσας και Γιαννιτσών ως συντονίστρια ομάδων αυτοβοήθειας, τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, οι Σχολές Γονέων και ιδιωτικά ΚΕΚ ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και εργάζεται ιδιωτικά σε Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, φοιτητές ανθρωπιστικών επαγγελμάτων, αλλά και στο γενικό κοινό, καθώς απασχολούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Σκοπός

Στο σεμινάριο αυτό θα δούμε τι είναι αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει όταν βιώνουμε «κρίση πανικού», τι διαφοροποιεί μια κρίση άγχους από μια κρίση πανικού και θα προτείνουμε τρόπους αντιμετώπισης της διαταραχής αυτής που πλήττει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στις μέρες μας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Κρίση πανικού είναι ένα αιφνίδιο επεισόδιο έντονου φόβου που πυροδοτεί έντονες σωματικές και συναισθηματικές αντιδράσεις στο άτομο που τη βιώνει. Συνήθως, οι κρίσεις πανικού έρχονται ξαφνικά και απροειδοποίητα και, χωρίς να αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή, προκαλούν δυσφορία επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής πολλών ανθρώπων, που όχι μόνο τις βιώνουν, αλλά και ζουν με το φόβο της επανεμφάνισης τους. Τις περισσότερες φορές συνοδεύονται από συμπτώματα αγοραφοβίας.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

40€
(35€ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ )

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.