Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

Mindfulness/Ενσυνειδητότητα: Πώς να Μείνω Παρών/-ούσα στη Ζωή

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Κίρλα Δανάη, MSc Κλινική Ψυχολόγος
Η Κίρλα Δανάη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στην Κλινική Ψυχολογία από το Leiden University της Ολλανδίας. Το 2012 ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Κλινικής Εκπαίδευσης στην Ψυχική Υγεία στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης και παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της έκτοτε. Έχει εργασθεί με άτομα με ποικίλλα ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα, καθώς και με μαθητές. Έχει εκπαιδευτεί βραχέως στις αρχές της Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας και στο Πολύπλοκο Τραύμα με τη μέθοδο Gonzalez και Mosquera. Από το 2012 ιδιωτεύει στο προσωπικό της γραφείο παρέχοντας συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής με μία συνθετική προσέγγιση Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, Θετικής Ψυχολογίας, Mindfulness και Σωματοκεντρικής Ψυχοθεραπείας. Τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων, δίνει διαλέξεις σε ένα εύρος θεμάτων, αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό τύπο, διεκπεραιώνει έρευνες και εκπαιδεύει ενηλίκους σε σεμινάρια σχετικά με την ψυχική υγεία.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε ψυχολόγους, ειδικούς ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, ιατρούς, νοσηλευτές, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, διατροφολόγους, θεωρητικούς & κοινωνικούς επιστήμονες, σε φοιτητές, σε άτομα του γενικού πληθυσμού με διάθεση για αυτογνωσία

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή στην έννοια της ενσυνειδητότητας (mindfulness) και η πρόταση για την πρακτική εφαρμογή της στην καθημερινή ζωή, στην εργασία, το ιατρείο, το σχολείο, την άσκηση, το σπίτι, την βόλτα, κτλ. Πρόκειται για έναν όρο βασισμένο στην αποδοχή, το διαλογισμό και την σύνδεση με το παρόν και τα ερεθίσματα που εμπεριέχει. Η βιβλιογραφία προτείνει πως προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε σώμα και πνεύμα και προστατεύει από μελλοντικές ψυχικές παθήσεις σε ενήλικες και παιδιά: έτσι, έχει ήδη ενσωματωθεί σε θεραπεία και πρόληψη από αγχώδεις διαταραχές διαταραχές της διάθεσης, αλλά και άλλες ψυχοπαθολογίες ανά τον κόσμο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Θεματικές ενότητες:
1. Κανόνες ενσυνειδητότητας/ ενσυνείδητες στάσεις και συμπεριφορές
2. Οφέλη/ εφαρμογές ενσυνειδητότητας
3. Καταπολεμώντας τον «αυτόματο πιλότο»
4. Ενσυνειδητότητα στην καθημερινότητα
5. Διαλογισμός
6. Ερωτήσεις/ σχόλια
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

35€
(30€ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας