Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

“ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ : ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ” - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ – ΜΑΙΕΥΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός

Εισηγητής

Ξανθή Φιτσοπούλου - Νοσηλεύτρια – Μαία MSc, Καθηγήτρια Εφαρμογών
Καλλιόπη Ρουμπιέ - Προϊσταμένη χειρουργείου, Animus-Κυανούς Σταυρός

Σε ποιους απευθύνεται

Σε σπουδαστές και αποφοίτους Νοσηλευτικής - Μαιευτικής

Περιγραφή σεμιναρίου

Θεματικές Ενότητες:
• Πρώτη βιωματική φάση, ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ, Καθήκοντα νοσηλευτή – μαιευτή κίνηση, μέσα στο χειρουργείο : εύρυθμη λειτουργία της χειρουργικής αίθουσας, έγκαιρη άφιξη του ασθενούς στο χειρουργείο, επιλογή των κατάλληλων τραπεζιών, εργαλείων και άλλων υλικών ανάλογα με το είδος της επέμβασης, βοήθεια κατά την ενδυμασία του νοσηλευτή εργαλειοδότη και των χειρουργών γιατρών, επίβλεψη της καταμέτρησης χειρουργικών εργαλείων, γαζών και βελονών, συμπλήρωση σχετικών διεγχειρητικών εντύπων, παράδοση του ασθενούς στον χώρο της ανάνηψης μετά το τέλος της εγχείρησης.
• Δεύτερη βιωματική φάση, ΔΙΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ, Καθήκοντα νοσηλευτή – μαιευτή, εργαλειοδοσίας, μέσα στο χειρουργείο : άσηπτος τρόπος ένδυσης πριν την είσοδο του στο χειρουργείο με τα ειδικά ρούχα (χειρουργικό σκούφο, χειρουργική μάσκα, χειρουργική ποδιά, γάντια ποδονάρια), χειρουργικό πλύσιμο χεριών, ετοιμασία χειρουργικού τραπεζιού, καταμέτρηση εργαλείων, γαζών, τολυπίων και βελόνων, προετοιμασία χειρουργικών ραμμάτων, κάλυψη του αρρώστου με αποστειρωμένο ιματισμό, διαφύλαξη της ασηψίας του χειρουργικού πεδίου, διαφύλαξη των παρασκευασμάτων. Καθαρισμός και καταμέτρηση των χρησιμοποιηθέντων εργαλείων, γαζών, τολυπίων και ραμμάτων και προώθηση των εργαλείων για πλύσιμο και αποστείρωση.
• Τρίτη βιωματική φάση, ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ, Καθήκοντα νοσηλευτή – μαιευτή στην αίθουσα ανάνηψης: ο ασθενής συνοδεύεται από τον νοσηλευτή – μαιευτή κίνησης που παραδίδει τα στοιχεία της εγχείρησης στον υπεύθυνο νοσηλευτή. Εξηγεί τυχόν συμβάντα κατά την διάρκεια του χειρουργείου. Ο νοσηλευτής της ανάνηψης παρακολουθεί τα ζωτικά σημεία του ασθενούς (αρτηριακή πίεση, σφυγμό, αναπνοή, οξυγόνο και θερμοκρασία). Παρακολουθεί τον καθετήρα, τις παροχετεύσεις. Φροντίζει για την ανακούφιση του μετεγχειρητικού πόνου, ενημερώνει τον υπεύθυνο γιατρό για τυχόν επιπλοκές.

Δυνατά Σημεία: Απευθύνεται σε φοιτητές Νοσηλευτικής – Μαιευτικής, με σκοπό να παρακολουθήσουν ένα εξαιρετικό σεμινάριο στην αίθουσα χειρουργείου. Το σεμινάριο θα είναι ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ– εκπαιδευτικό σε πραγματικό χώρο χειρουργείου, μέσα στο οποίο οι σπουδαστές θα εκπαιδευτούν σε προεγχειρητικές, διεγχειρητικές και μετεγχειρητικές νοσηλευτικές πράξεις με σκοπό να γνωρίσουν βιωματικά τον ρόλο του νοσηλευτή – μαιευτή, μέσα σε αυτό τον ζωτικό χώρο ενός Νοσοκομείου ή μιας Κλινικής. Θα αποκτήσουν γνώσεις απαραίτητες για την εργασία τους ως πτυχιούχοι στο χειρουργείο, ως νοσηλευτές –μαιευτές κίνησης, εργαλειοδότες και ανάνηψης. Ένα απαραίτητο προσόν πρόσληψης στον χώρο της Υγείας!

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.