Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΚΕΛΥΦΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ | Δημιουργικότητα και Δραματοθεραπεία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΡΟΕΣ-Κέντρο Αυτογνωσίας, Δραματοθεραπείας και Επαγγελματικής Ανάπτυξης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Συντονίστρια του εργαστηρίου είναι η κα.Δώρα Δεδέσκη, ψυχολόγος, Δραματοθεραπεύτρια. Η Δώρα Δεδέσκη είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε επι σειρά ετών στην ειδική θεραπευτική Αγωγή εφήβων και νέων με νοητική υστέρηση και ψυχωσικές διαταραχές. Ως δραματοθεραπεύτρια εργάζεται από το 1998 με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε φορείς πρόνοιας και ψυχικής υγείας. Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά στο Κέντρο Δραματοθεραπείας και θεατρικής έκφρασης και ως εκπαιδεύτρια στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ.Είναι μέλος της Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας(ΕΔΠΕ).

Περιγραφή σεμιναρίου

«Αμέτρητα είναι τα κελύφη που παράγει αυτός ο κόσμος...»

Δημιουργικότητα και Δραματοθεραπεία

Πώς ένας πολυνησιακός μύθος δημιουργίας του κόσμου αντηχεί στον μικρόκοσμο του καθενός από μας;

Στο βιωματικό αυτό εργαστήρι θα εργαστούμε μέσα από τη δραματοθεραπευτική προσέγγιση στοχεύοντας στη διερεύνηση των δημιουργικών δυνάμεων που κάθε φορά μπορεί να οδηγούν σε μια νέα αρχή.

Η Δραματοθεραπεία είναι μια μέθοδος ψυχοθεραπείας, κατά την οποία η χρήση τεχνικών θεάτρου αλλά και των άλλων τεχνών όπως είναι η μουσική, η ζωγραφική και ο χορός στοχεύουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, τη θεραπεία και την επίτευξη αλλαγών σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.Τα άτομα που δουλεύουν μέσα σε μια δραματοθεραπευτική διαδικασία κάνουν χρήση τόσο του λόγου όσο και του σώματος τους, έρχονται σε επαφή με το συναίσθημα τους, αναπτύσσουν την αυτοπεποίθηση τους και ενεργοποιoούν με αυτό τον τρόπο τη δημιουργικότητα τους.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια εργαστηρίου : 2 ώρες

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων : 20 άτομα

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.