Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ημερίδα επείγουσας αντιμετώπισης & αυτοθεραπείας σε κρίσεις πανικού

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
tgseminars – Θεόδωρος Γκατζούνης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Σε ποιους απευθύνεται

Στον κάθε πάσχοντα, στους οικείους του αλλά και σε επαγγελματίες υγείας όπως Ιατροί, Φυσικοθεραπευτές, Γυμναστές, Ψυχολόγοι, Μασέρ, Μαίες, Νοσηλευτές, Επαγγελματίες θεραπευτές, και σε κάθε άτομο που θέλει να ωφεληθεί από τη γνώση και εκμάθηση του συνδυασμού των απλών, αποτελεσματικών και εύκολων στην εφαρμογή τεχνικών, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα των κρίσεων πανικού.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η Κρίση Πανικού ορίζεται ως ένα ξαφνικό επεισόδιο έντονου φόβου που προκαλεί σοβαρές σωματικές και ψυχολογικές αντιδράσεις, χωρίς να υπάρχει πραγματικός κίνδυνος στο φυσικό επίπεδο ή εμφανής σωματική αιτία.

Οι κρίσεις πανικού μπορεί να είναι πολύ τρομακτικές και να αποσυντονίζουν τόσο σε φυσικό, όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Ένα άτομο που εμφανίζει κρίσεις πανικού, μπορεί να νομίζει ότι χάνει τον έλεγχο του σώματος, έχει πάθει καρδιακή προσβολή ή ακόμα και ότι πεθαίνει.

Άτομα που εμφανίζουν αυτή τη διαταραχή μπορεί να είναι τακτικοί επισκέπτες των εξωτερικών ιατρείων εφημερευόντων νοσοκομείων, να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους για την οδήγηση, να φοβούνται μόνο και στην ιδέα ότι θα μπουν σε ένα αεροπλάνο, στο μετρό, σε έναν κλειστό χώρο, ακόμα και στο ασανσέρ ή ένα άγνωστο δωμάτιο.

Στην ημερίδα θα διδαχθούν τεχνικές που βασίζονται:
1. Ειδικές Αναπνοές: Εκμάθηση και την πρακτική εφαρμογή ειδικών αναπνοών με σκοπό την ηρεμία και την εξισορρόπηση του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Η σωστή αναπνοή και η εκμάθηση της έχει βρεθεί από πολλές έρευνες ότι συμβάλει θετικά στην αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού.
2. Δακτυλοπίεση σε σημεία βελονισμού – Acupressure: Στην εκμάθηση της πίεσης με τα δάκτυλα ειδικών σημείων στο σώμα που βασίζεται στη μέθοδο του Acupressure. Η μέθοδος βασίζεται στην πίεση με τα δάκτυλα ειδικών σημείων του σώματος με συγκεκριμένη τεχνική.
3. Χρήση τεχνικών από ειδικά μικροσυστήματα. Ο οργανισμός περιλαμβάνει μια πληθώρα μικροσυστημάτων που έχουν ειδικά σημεία τα οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν το άγχος και τις κρίσεις πανικού. Ένα τέτοιο μικροσύστημα είναι εκείνο του αυτιού. Υπάρχουν τεχνικές αυτοθεραπείας όπου μέσω του ωτικού πτερυγίου, μπορεί κανείς να επιφέρει ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος. Αυτές θα διδαχθούν στους συμμετέχοντες για την άμεση ανακούφιση από τις κρίσεις πανικού.
4. Χρήση των κατάλληλων ελαίων αρωματοθεραπείας που μπορούν να επιφέρουν ηρεμία και ανακούφιση από τα συμπτώματα, συνδυαστικά με τις προαναφερθείσες τεχνικές. Αυτές οι τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο κατά το οξύ στάδιο, για άμεση αντιμετώπιση μια κρίσης πανικού, όσο και σε χρόνιες καταστάσεις και κατά τα μεσοδιαστήματα για την πρόληψη των κρίσεων μέσω της βέλτιστης λειτουργίας του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος.

Πληροφορίες συμμετοχής

Παρέχετε Βεβαίωση Παρακολούθησης και υλικό σημειώσεων.
Ολοκλήρωση εγγραφών – παραλαβή υλικού σεμιναρίου 14:30- 15:00
Θα υπάρχει ένα διάλειμμα, μισής ώρας με την παροχή εδεσμάτων και ροφημάτων.

Κόστος Συμμετοχής

Προσφορά έως τις 10/12/2018
40€ + ΦΠΑ
Γενική Προσφορά δύο άτομα 65€ + ΦΠΑ
Ειδική τιμή για φοιτητές και ανέργους 30€ + ΦΠΑ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.