Ethnic ή διαφορετικά, εθνική κουζίνα, είναι η παραδοσιακή κουζίνα κάθε χώρας. Η φιλοσοφία, οι πρώτες ύλες, η κουλτούρα, η ιστορία μιας χώρας εκπροσωπείται σε μεγάλο βαθμό από την κουζίνα της και γι’ αυτό το λόγο αποτελεί βασικό κομμάτι του εκάστοτε πολιτισμού. Το κλίμα, οι αγροτικές και κτηνοτροφικές παραγωγές, η ευδοκίμηση συγκεκριμένων ειδών και ποικιλιών, ακόμη και το υψόμετρο επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται το μαγειρικό έθιμο ενός τόπου το οποίο στη συνέχεια παίρνει τη μορφή της παράδοσης και καθιερώνει το στίγμα της στον παγκόσμιο γευστικό χάρτη. Σήμερα η μαγειρική αποτελεί ένα εισιτήριο για ταξίδια σε μέρη μακρινά και πολλές φορές άγνωστα κι έτσι η δημοτικότητα της ethnic κουζίνας είναι ακόμη μεγαλύτερη. Μικροί και μεγαλύτεροι χώροι, σε κάθε γωνιά της πόλης, μετατρέπονται σε «βάσεις απογείωσης» για τους πιο εξωτικούς προορισμούς!
Ιταλική Κουζίνα
Η Ιταλική γαστρονομία αποτελεί μία από τις «μητέρες» της μαγειρικής τέχνης, ενώ τα πιάτα της έχουν εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Στην ενότητα της Ιταλικής Κουζίνας θα διδαχθούν τα μυστικά του risotto, των ζυμαρικών και των βασικών ζυμών. Τρόποι παρασκευής, συνταγές για τις παραδοσιακές σάλτσες (napolitana, carbonara, puttanesca, pesto, bolognese) και ζύμες (pizza, focaccia, bruschetta), κλασικά ιταλικά πιάτα (minestrone soup, penne di polo, ragu) θα σε μετατρέψουν σε αυθεντικό Ιταλό σεφ!
Μεξικανική Κουζίνα
Η εξωτική και πικάντικη γεύση της Μεξικάνικης Κουζίνας έχει βαθιές ρίζες στο χρόνο και την ιστορία. Στην ενότητα της Μεξικάνικης Κουζίνας θα διδαχθούν οι τρόποι παρασκευής των βασικών πιτών (tacos, tortillas), γεμίσεις burrito και παραδοσιακές συνταγές (fajitas, chili con carne, avocado soup, pico de gallo), που σε συνδυασμό με τη μύηση στην κουλτούρα αυτής της ξεχωριστής χώρας θα σου δώσουν όλα τα εφόδια για να μπεις σε μια επαγγελματική κουζίνα και να πεις «Hola amigos!».
Ασιατική Κουζίνα
Η Ασιατική γαστρονομία γνωρίζει παγκόσμια αναγνώριση και τείνει να γίνεται ολοένα και πιο λαοφιλής. Στην ενότητα της Ασιατικής Κουζίνας θα διδαχθούν οι βασικές αρχές Sushi (maki rolls, inside- out rolls, nigiri, shasimi, uramaki, temaki) και συνταγές στο Wok (tai soup, noodles, stir fry beefs, fried rice, vegetables tempura, shrimp tempura) ενώ θα γίνει εισαγωγή στις βασικές κοπές και σάλτσες, εφοδιάζοντάς σε με όλες τις απαραίτητες γνώσεις που θα επιτρέψουν την ένταξή σου σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον.
Μεξικάνικη Κουζίνα:
Tacos
Burritos
Tortillas
Chili con carne
Fajitas
Pico de gallo
Σούπα αβοκάντο
Γκουακαμόλες με νάτσος
Ασιατική Κουζίνα:
Sushi: maki rolls, inside out, nigiri, tataki
Wok time: Noodles αυγού, Stir Fry, Fried rice, Tai soup, Noodles με πάπια, Stir fry με πάπια, Stir fry beef, Chicken fried rise, Dumplings, Spring Rolls, Tempura γαρίδα, Tempura λαχανικών.
Ιταλική κουζίνα:
Pasta (Ναπολιτέν, Καρμπονάρα, Pesto)
Πίτσα
Φοκάτσια
Κοτόπουλο caprese, katsatore
Μπρουσκέτες
Μοσχαράκι Ραγού
Ραβιόλια γεμιστά
Σούπα μινεστρόνε
Μπουράτα Καπρέζε
Αματριτσιάνα
Μπολονέζ