Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Bullying στον Εργασιακό Χώρο: Θύτες & Θύματα του Mobbing

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Κατερίνα Λέντη, Ψυχολόγος Α.Π.Θ., Εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt
Η Κατερίνα Λέντη ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας στο ΑΠΘ και έχει εξειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt παρακολουθώντας το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Gestalt Foundation. Έχει εργασθεί εθελοντικά στο Καταφύγιο Γυναίκας και σε Παιδικούς Σταθμούς ασκώντας συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε γονείς παιδιών προσχολικής και νηπιακής ηλικίας. Πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συναντήσεις με ενήλικες είτε δια ζώσης είτε μέσω skype σε άτομα εκτός Ελλάδος.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν για το φαινόμενο mobbing ή σε όσους έχουν υπάρξει είτε θεατές είτε πρωταγωνιστές σε σκηνές ηθικής και εργασιακής παρενόχλησης στο χώρο της εργασίας τους. Επίσης, σε εργαζόμενους οποιουδήποτε τομέα ή σε διευθυντές, σε υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού. Τέλος, σε φοιτητές οικονομικών, ανθρωπιστικών και παρεμφερών σχολών.

Σκοπός

Στόχος του σεμιναρίου μέσω της παρουσίασης και των βιωματικών ασκήσεων είναι η ενημέρωση μας πάνω στο θέμα της παρενόχλησης και των συνεπειών της. Πως μπορώ να κινητοποιηθώ σε περιπτώσεις mobbing και πως μπορώ να με φροντίζω; Επίσης, θα δώσουμε φως στην προσωπικότητα των ατόμων που υιοθετούν συστηματικά συμπεριφορές mobbing απέναντι στα θύματα τους και θα αναρωτηθούμε αν υπάρχουν ή όχι προσωπικά ελλείμματα και τραυματικές εμπειρίες στη ζωή τους που συνέβαλαν στην υιοθέτηση τέτοιων μοτίβων συμπεριφοράς.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τα τελευταία χρόνια στον εργασιακό χώρο έχει αναπτυχθεί το φαινόμενο του mobbing, το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα σοβαρό πρόβλημα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων. Το φαινόμενο αυτό, ορίζεται ως «η άσκηση, μιας συστηματικής και διαρκούς ενόχλησης σε βάρος ενός προκαθορισμένου θύματος προκειμένου να ωθηθεί στο να εγκαταλείψει τη θέση εργασίας του». Τι οδηγεί όμως τα άτομα- θύτες στην υιοθέτηση τέτοιων συμπεριφορών; Στο εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο θα αναλύσουμε το φαινόμενο του Mobbing σε όλες τις πτυχές του και μαζί θα δούμε πτυχές της προσωπικότητας που οδηγούν τους θύτες στην υιοθέτηση συστηματικών επιθετικών συμπεριφορών.

Οι θεματικές που θα καλυφθούν:
1. Αναγνώριση και ορισμός του φαινομένου
2. Χαρακτηριστικά, μέθοδοι, τακτικές εμφάνισης της ηθικής παρενόχλησης
3. Υγεία και ποιότητα ζωής στο χώρο εργασίας
4. Ψυχικές Διαταραχές και ελλείμματα των θυτών- δραστών
5. Αντιμετώπιση, πρόληψη και θεραπευτικός σχεδιασμός

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

40€
(35€ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.