Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ψυχομετρικές Δοκιμασίες (WISC-V) ΚΛΙΜΑΚΑ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ WISC-V (Wechsler Intelligence Scale for Children)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΕΔΡΑ»
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ρήγα Κατερίνα – MSc Κλινική Ψυχολόγος
Η Κατερίνα Ρήγα είναι κλινική ψυχολόγος, κάτοχος Μεταπτυχιακών διπλωμάτων Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας (Université Paris 5), Ψυχανάλυσης και Διεπιστημονικότητας (Université Paris 7) . Επίσης έχει λάβει διετή πανεπιστημιακή εκπαίδευση στον τομέα των Ψυχομετρικών Εργαλείων στο πανεπιστήμιο Paris 5. Εργάζεται στο Παρίσι ως ψυχοθεραπεύτρια ενώ σημαντικό μέρος της κλινικής της πρακτικής αφορά την αξιολόγηση και διάγνωση παιδιών και εφήβων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε ψυχολόγους με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή σε άτομα που πρόκειται να αποκτήσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Περιγραφή σεμιναρίου

Πρόκειται για την Πέμπτη έκδοση της Κλίμακας Wechsler για Παιδιά και Εφήβους (WISC-V) και αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο στον τομέα της αξιολόγησης της νοημοσύνης.
Προσαρμοσμένη στα δεδομένα της σύγχρονης εποχής και έπειτα από νέες έρευνες, η κλίμακα WISC – V έχει επικαιροποιηθεί και έχει εμπλουτιστεί με νέες υποδοκιμασίες. Δίνει αξιόπιστα αποτελέσματα σχετικά με τη νοημοσύνη του παιδιού, τη γνωστική του ανάπτυξη, τη νευροψυχολογική του εξέλιξη καθώς και για το μαθησιακό του προφίλ.

Το WISC-V είναι πιο εύχρηστο και αξιόπιστο από τις αντίστοιχες προηγούμενες κλίμακες και μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο τόσο στην εκτίμηση όσο και στην επιλογή της ενδεικνυόμενης θεραπευτικής παρέμβασης.
*Στην Ελλάδα η στάθμιση έγινε από τη ΜΟΤΙΒΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. με την άδεια της NCS PEARSON Inc. , η οποία είναι ο αποκλειστικός εκδότης και διαθέτης του εργαλείου στην Ελλάδα.

Η εκπαίδευση αποτελείται από τις εξής θεματικές ενότητες:

- Εισαγωγή στην ψυχολογική αξιολόγηση και τα ψυχομετρικά εργαλεία
- Κλινική συνέντευξη
- Παρουσίαση της Κλίμακας WISC-V για παιδιά και εφήβους
- Χορήγηση του εργαλείου
- Ανάλυση υποκλιμάκων και δεικτών
- Ερμηνεία των αποτελεσμάτων
- Χορήγηση συμπληρωματικών ψυχομετρικών εργαλείων
- Διαφορική διάγνωση
- Συγγραφή ψυχολογικής έκθεσης
- Επικοινωνία των αποτελεσμάτων στο παιδί/ έφηβο, στους γονείς και εκπαιδευτικούς
- Ανάλυση πρωτόκολλων περιστατικών

Πληροφορίες συμμετοχής

Ώρες διεξαγωγής: Πέμπτη 30/5/2019 και Παρασκευή 31/05/2019 16.00-21.00 Σάββατο 1/6/2019 και Κυριακή 2/6/2019 10.00-15.00

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα δοθεί στους συμμετέχοντες υλικό σε ηλεκτρονική μορφή (θεωρία σε σημειώσεις, αναλυτική ανάλυση κάθε υποδοκιμασίας και δείκτη, παραδείγματα συγγραφής ψυχολογικής έκθεσης).

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να χορηγήσουν το συγκεκριμένο αξιολογητικό εργαλείο.

Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα εποπτείας από την εισηγήτρια για τους ψυχολόγους που θα κληθούν να χορηγήσουν για πρώτη φορά το WISC - V.

Κόστος Συμμετοχής

390€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.