Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ζευγάρια σε Κρίση - Θεραπεία Ζεύγους

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Δήμητρα Γκίνη, BA, MPhil, DipPsych, PhD Chartered Psychologist

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να κατανοήσουμε τι οδηγεί τα ζευγάρια σε κρίση και πως η θεραπεία ζεύγους μπορεί να τα βοηθήσει ώστε να κατανοήσουν τους τρόπους που επικοινωνούν και να μάθουν να διαχειρίζονται τις κρίσεις και τις συγκρούσεις τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια τα οποία είτε η σχέση ή ο γάμος τους χαρακτηρίζεται από έλλειψη επικοινωνίας, έντονες αντιπαραθέσεις, συναισθήματα απογοήτευσης ή θυμού. Υπάρχουν αρκετά ζευγάρια στα οποία οι δύο σύντροφοι φέρουν δυσκολία στην αποτελεσματική επικοινωνία, με συνέπεια να εμφανίζονται συχνές συγκρούσεις, διαφωνίες και παρεξηγήσεις. Οι σύντροφοι κατά συνέπεια είναι πιθανόν να βιώνουν διάφορες αρνητικές αντιδράσεις όπως, θυμό, δυσαρέσκεια, έλλειψη κατανόησης, απόρριψη, υποτίμηση, ντροπή, μοναξιά, και ανία. Σαν αποτέλεσμα η συναισθηματική απόσταση μεταξύ τους αυξάνεται σταδιακά και η ικανοποίηση από τη σχέση τους μειώνεται σοβαρά.

Βασικό στοιχείο για τη δημιουργία, τη διατήρηση και την εξέλιξη μιας σχέσης είναι η επίτευξη επικοινωνίας, συνεννόησης και συνεργασίας ανάμεσα στους συντρόφους, ώστε να μπορούν να ‘ισορροπούν’ κατάλληλα ανάμεσα στη δέσμευση και την ελευθερία, τη μοναξιά και τη συντροφικότητα, τη χαρά και τη λύπη, την ικανοποίηση και τη ματαίωση, κ.ο.κ.

Όταν αυτό δεν είναι εφικτό, ένας τρόπος βοήθειας για το ζευγάρι είναι η θεραπεία ζεύγους καθώς ο τρόπος επαφής και αλληλεπίδρασης μεταξύ των συντρόφων είναι και το επίκεντρο της συγκεκριμένης θεραπείας. Οι σύντροφοι καλούνται να αναγνωρίσουν τον τρόπο που προσεγγίζει ο ένας τον άλλον και στο πως διαχειρίζονται την επικοινωνία, συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ τους καθώς και να αναλάβουν την ευθύνη να εμβαθύνουν και να διερευνήσουν τα θέματα που αντιμετωπίζουν στη σχέση τους.

Στόχος της θεραπείας είναι να αναδυθούν τα άλυτα ενδοψυχικά προβλήματα των συντρόφων που τους εμποδίζουν να χαρούν μία παραγωγική και ικανοποιητική συζυγική/συντροφική ζωή. Να σκεφτούν για ποιο λόγο είναι μαζί, να διερευνήσουν τις δυναμικές της σχέσης τους, όπως αυτή εξελίσσεται μέσα στον χρόνο, να αναγνωρίσουν τις ανάγκες τους και να αναζητήσουν τρόπους ώστε να απολαμβάνουν την κοινή τους ζωή.

Θεματικές Ενότητες
• Τι είναι αυτό που οδηγεί τα ζευγάρια στην κρίση;
• Παιδικά βιώματα και πως επηρεάζουν τις σχέσεις μας.
• Τι προκαλεί συγκρούσεις στα ζευγάρια?
• Μορφές σύγκρουσης.
• Συνέπειες
• Θεραπεία Ζεύγους.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής, υλικό σημειώσεων (ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ)

Κόστος Συμμετοχής

35€
30€ για ανέργους και φοιτητές

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.