Το σεμινάριο Food & Beverage Management εστιάζει στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό.
Η διδασκαλία έχει πρακτικό και διαδραστικό χαρακτήρα και πραγματοποιείται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια Τουρισμού και Επισιτισμού του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε Αθήνα, Πειραιά και Λάρισα.
Η εξειδίκευση F&B είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και καταγράφει πολύ υψηλά ποσοστά απορρόφησης στον ραγδαίως αναπτυσσόμενο τομέα του Τουρισμού.
Δομή προγράμματος
Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου είναι οι εξής:
1) Διοίκηση Εστιατορίων-Μπαρ-Καφέ (Bar & Restaurant Management)
Διοίκηση - Οργάνωση - Λειτουργία Εστιατορίων – Μπαρ - Καφέ
Εγκαταστάσεις & Εξοπλισμός Κουζίνας – Μπαρ - Καφέ
Δεοντολογία & Επαγγελματική Συμπεριφορά στις Επισιτιστικές Επιχειρήσεις
2) Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού (Human Resources/Crisis Management)
3) Μάρκετινγκ- Δημόσιες Σχέσεις (Marketing - Public Relations - Guest Relations)
Προώθηση Πωλήσεων
Δημιουργικό Καταλόγου Εστιατορίου - Μπαρ
Επαγγελματική Διαχείριση Παραπόνων
4) Οργάνωση & Έλεγχος Προμηθειών (Organization & Control of Food & Beverage Supplies)
Οργάνωση και Λειτουργία Αποθήκης
Οργάνωση και Λειτουργία Τμήματος Προμηθειών
5) Οργάνωση & Διοίκηση Εκδηλώσεων (Hotel and Restaurant Event Management)
Διοίκηση Εκδηλώσεων εντός Ξενοδοχειακής μονάδας ή άλλου Επισιτιστικού χώρου
6) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Food & Beverage Cost Pricing)
Κοστολόγιο
Τιμολόγηση
Βασικές Αρχές Λογιστικής
7) Σύνθεση Μενού (Menu Planning)
8) Ανάλυση HACCP (HACCP Analysis)
9) Η Νομοθεσία που διέπει τις Επισιτιστικές Επιχειρήσεις
10) Πτυχιακή Εργασία