Βρείτε Σεμινάρια
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Βασίλης Καγιάς

Σε ποιους απευθύνεται

Τα σεμινάρια Επαγγελματικής κατάρτισης στη Ζαχαροπλαστικής απευθύνονται:
- Σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Ζαχαροπλάστη-Αρτοποιού (Pastry Chef) αποκτώντας ένα πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο δίπλωμα, αλλά δεν διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου.
- Σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που αγαπούν τη Ζαχαροπλαστική και θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους παρακολουθώντας τον μονοετή ή διετή κύκλο σεμιναρίων.
- Σε ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις πάνω σε εξειδικευμένες τεχνικές παρακολουθώντας τα τρίωρα θεματικά σεμινάρια που προγραμματίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία των καθηγητών του ΟΜΗΡΟΥ στον τομέα "Τουρισμού και Επισιτισμού" και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής στο Κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης-2 ΟΜΗΡΟΣ διοργανώνει διετή, μονοετή, αλλά και θεματικά σεμινάρια που εστιάζουν στις νέες τάσεις στον χώρο της ζαχαροπλαστικής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τον κύκλο σεμιναρίων για ένα ή δύο χρόνια(Πιστοποίηση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης). Μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν θεματικά σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας που εστιάζουν σε εξειδικευμένες τεχνικές , αλλά και σε νέες τάσεις.

Διοργανώνονται τα εξής τρίωρα θεματικά σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής:

Μπισκότα: cookies, βουτήματα, soft cookies και άλλες γλυκές αμαρτίες για μικρούς και μεγάλους.

Γλυκά στο ποτήρι: Κρέμες, Μούς και Μπαβαρουάζ σε συνδυασμό με κραμπλ (crumble), μπισκότα και σαβαγιάρ (savoyard).

Κρέμες κατσαρόλας: Πανακότα, Κρεμ Μπρυλέ, Κρεμ Καταλάν, Κρέμες Βουτύρου και κρέμες κατσαρόλας.

Γλυκά με σοκολάτα: μους, τάρτες, υγρά κέικ, brownies και τρουφάκια για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Παραδοσιακά ελληνικά γλυκά: γλυκές συνταγές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Τα μυστικά του Κέικ: γνωστά Κέικ φτιαγμένα με βασικές τεχνικές αλλά και με παραλλαγές.

Τάρτες: τάρτες φρούτου, φρατζιπάν, lemon pie, apple crumble, σοκολατένιες τάρτες και τάρτες με φρούτα του δάσους.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια κάθε σεμιναρίου: 3 ώρες

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.