Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία των καθηγητών του ΟΜΗΡΟΥ στον τομέα "Τουρισμού και Επισιτισμού" και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής στο Κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης-2 ΟΜΗΡΟΣ διοργανώνει διετή, μονοετή, αλλά και θεματικά σεμινάρια που εστιάζουν στις νέες τάσεις στον χώρο της ζαχαροπλαστικής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τον κύκλο σεμιναρίων για ένα ή δύο χρόνια(Πιστοποίηση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης). Μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν θεματικά σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας που εστιάζουν σε εξειδικευμένες τεχνικές , αλλά και σε νέες τάσεις.
Διοργανώνονται τα εξής τρίωρα θεματικά σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής:
Μπισκότα: cookies, βουτήματα, soft cookies και άλλες γλυκές αμαρτίες για μικρούς και μεγάλους.
Γλυκά στο ποτήρι: Κρέμες, Μούς και Μπαβαρουάζ σε συνδυασμό με κραμπλ (crumble), μπισκότα και σαβαγιάρ (savoyard).
Κρέμες κατσαρόλας: Πανακότα, Κρεμ Μπρυλέ, Κρεμ Καταλάν, Κρέμες Βουτύρου και κρέμες κατσαρόλας.
Γλυκά με σοκολάτα: μους, τάρτες, υγρά κέικ, brownies και τρουφάκια για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Παραδοσιακά ελληνικά γλυκά: γλυκές συνταγές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Τα μυστικά του Κέικ: γνωστά Κέικ φτιαγμένα με βασικές τεχνικές αλλά και με παραλλαγές.
Τάρτες: τάρτες φρούτου, φρατζιπάν, lemon pie, apple crumble, σοκολατένιες τάρτες και τάρτες με φρούτα του δάσους.