Βρείτε Σεμινάρια
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Αντώνης Κόρακας

Σε ποιους απευθύνεται

Τα σεμινάρια Επαγγελματικής κατάρτισης στη Μαγειρική απευθύνονται:
- Σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Αρχιμάγειρα-ΣΕΦ αποκτώντας ένα πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο δίπλωμα, αλλά δεν διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου.
- Σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που αγαπούν τη Μαγειρική και θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους παρακολουθώντας τον μονοετή ή διετή κύκλο σεμιναρίων.
- Σε ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις πάνω σε θεματικές κουζίνες παρακολουθώντας τα εξειδικευμένα τρίωρα σεμινάρια που προγραμματίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία των καθηγητών του ΟΜΗΡΟΥ στον τομέα "Τουρισμού και Επισιτισμού" και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής στο Κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης-2 ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει πιστοποιημένα Σεμινάρια Μαγειρικής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τον κύκλο σεμιναρίων για ένα ή δύο χρόνια (Πιστοποίηση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης).

Μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν θεματικά σεμινάρια Μαγειρικής που εστιάζουν στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, τις πιο δημοφιλείς διεθνείς κουζίνες, αλλά και τις νέες τάσεις στον χώρο της μαγειρικής όπως είναι η μοριακή κουζίνα.

Σε συνάρτηση με τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος διοργανώνονται τρίωρα σεμινάρια "Open Kitchen" που ουσιαστικά αποτελούν γευστικά ταξείδια στους μεγαλύτερους γαστριμαργικούς προορισμούς:

"Μεξικάνικο": Μαθαίνεις να φτιάχνεις νόστιμα Μπουρίτος, τραγανές Τορτίγιες και Τacos Shells, ζουμερά Μεξικάνικα Burgers και πικάντικο Τσίλι κον Κάρνε.
"Ιταλικό": Η τέχνη των φρέσκων ζυμαρικών (άσπρη, μαύρη και πράσινη ζύμη), παραδοσιακή ιταλική πίτσα, σάλτσες και πεντανόστιμα κρεατικά.
"Ιαπωνικό": Η ιεροτελεστεία του Σούσι, Μάκι και Σασίμι, μαγείρεμα στο γουόκ, η χρήση της σόγιας, νουντλς, πώς φτιάχνουμε το κολλώδες ρύζι.
"Μοριακή Κουζίνα": εκεί που η φυσική και η χημεία συναντούν την υψηλή γαστρονομία. Οι βασικές αρχές της μοριακής κουζίνας όπως τις εφάρμοσαν οι κορυφαίοι Σεφ Έστον Μπλούμενταλ και Φεράν Αντριά, η αποδόμηση και η επανασύνθεση των υλικών, τα νέα εργαλεία.
"Street Food": λαχταριστά hot-dog, ζουμερά burger, τραγανές τηγανητές πατάτες. Η καθόλου ευκαταφρόνητη τέχνη του "βρώμικου".
"Ελληνική κουζίνα": οι συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς μεταμορφώνονται σε πιάτα ακριβού εστιατορίου.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια κάθε σεμιναρίου: 3 ώρες

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.