Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ερμηνευτική Ονείρων

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Γρηγοριάδου Μαρίνα, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια
Η Μαρίνα Γρηγοριάδου, είναι ψυχολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παν/μίου Κρήτης με εκπαίδευση στη Συστημική προσέγγιση στο χώρο της ψυχικής υγείας. Ασχολείται επαγγελματικά με την ατομική συμβουλευτική-ψυχοθεραπεία ενηλίκων και την ομαδική συμβουλευτική γονέων. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με αντικείμενο τη Συμβουλευτική Εφήβων και ως στέλεχος στην υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης ανέργων και στην παροχή Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Επίσης, έχει δημοσιεύσει το κόμικ «δρ Χ και κύριος Ψ» με θέμα την ψυχοθεραπευτική σχέση και το χιουμοριστικό τεστ προσωπικότητας, βασισμένο στους ήρωες του Αρκά, «Αρκοτέστ».

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τη λειτουργία του ονείρου και τη σχέση του με τον ψυχισμό, τα κίνητρα και τις ασυνείδητες επιθυμίες μας.

Σκοπός

Στο παρόν σεμινάριο στόχος είναι οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν για την λειτουργία των ονείρων και το πώς μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να έρθουν σε επαφή με το ασυνείδητο υλικό τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τα όνειρα αποτελούσαν πάντοτε αντικείμενο ενασχόλησης των ανθρώπων, οι οποίοι προσπαθούσαν να δώσουν απαντήσεις γύρω από τη φύση και τη λειτουργία τους. Η λαϊκή σοφία, οι μύθοι, η θρησκεία, οι επιστήμες ( φιλοσοφία, ψυχολογία, νευρολογία), είναι τρόποι προσέγγισης του φαινομένου ανά τους αιώνες. Γιατί ονειρευόμαστε; Τι σημαίνουν τα όνειρα μας; Μπορεί το όνειρο να βοηθήσει στην κατανόηση του εαυτού μας και στη βελτίωση της ζωής μας γενικότερα; Σ’ αυτά και σε άλλα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε ν’ απαντήσουμε στο πλαίσιο του σεμιναρίου «η ερμηνευτική των ονείρων» προσεγγίζοντας το θέμα κυρίως από ψυχολογική σκοπιά, συνδέοντας το όμως και με το νευροφυσιολογικό του υπόβαθρο.

• Η έννοια της ονειρικής διαδικασίας
• Τα στάδια του ύπνου
• Ψυχολογικές θεωρίες του ονείρου
• Η Φροϋδική ανάλυση του ονείρου
• Όνειρα και εκπλήρωση επιθυμιών
• Το λανθάνον κι το έκδηλο περιεχόμενο του ονείρου
• Η διεργασία του ονείρου και οι διαδικασίες παραμόρφωσης του λανθάνοντος περιεχομένου

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

35€
30€ (για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.