Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Αναπνοή ως Θεραπευτικό Εργαλείο

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Μαρία Σαββίδου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ.- Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Η Μαρία Σαββίδου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η ειδίκευσή της είναι η Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας. Κατέχει επίσης τον βασικό τίτλο δασκάλας yoga και την περίοδο αυτή ξεκίνησε σεμιναριακή εκπαίδευση στις Νευροεπιστήμες. Συνεργάζεται βασικά με παιδιά και φοιτητές, εφαρμόζοντας κυρίως ψυχοεκπαιδευτικές και ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικές δομές που σχετίζονται με μαθησιακές δυσκολίες, όπως είναι το dyagnosis.gr στη Θεσσαλονίκη. Στο παρελθόν έχει εργαστεί και στο δημόσιο τομέα, όπως είναι ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων στην Κοζάνη, όπως επίσης και σε πολλές παιδικές κατασκηνώσεις. Ακόμη, έχει εργαστεί ως ερευνήτρια σε εκπαιδευτικά κέντρα και φροντιστήρια, βοηθώντας τους φοιτητές στη διεκπεραίωση κοινωνικών ερευνών. Η ίδια έχει επίσης δημοσιεύσει έρευνες σε ελληνικά και αγγλικά επιστημονικά περιοδικά.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται στο ευρύ κοινό και σε όλους τους επαγγελματίες του ευρύτερου τομέα υγείας. Δηλαδή, σε γιατρούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και άλλους, όπως επίσης και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ανακαλύψει πρακτικούς τρόπους χαλάρωσης και ευεξίας στην καθημερινότητά του

Σκοπός

Το σεμινάριο στοχεύει στην ενημέρωση για τη σωστή αναπνοή και το πώς επηρεάζει την ποιότητα ζωής μας. Επιπλέον, στοχεύει στην ανάδειξή της αναπνοής ως πρακτικό θεραπευτικό εργαλείο και πρακτική χαλάρωσης, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κλινική πράξη, διαφορετικά βέβαια σε κάθε περίπτωση.

Περιγραφή σεμιναρίου

Εισπνοή και εκπνοή: η αέναη, φυσική διαδικασία της αναπνοής, που ενυπάρχει σε κάθε ζωντανό οργανισμό. Σηματοδοτεί την αρχή και το τέλος της ζωής. Συνδέεται άμεσα με την ψυχική του υγεία του ανθρώπου και στην φυσική της έκφραση, υποδηλώνει άλλοτε την ανακούφιση ή την ευχαρίστηση και άλλοτε το ψυχικό βάρος, το άγχος ή την κούραση. Στο σεμινάριο αυτό, θα δούμε πως η αναπνοή συμβαίνει σε επίπεδο ανθρώπινης φυσιολογίας και πως δύναται με πρακτικούς τρόπους να επηρεάσει θετικά, διάφορα ζωτικά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού, ακόμη και σε περιπτώσεις ψυχοπαθολογίας.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

  • η φυσιολογία της ανθρώπινης αναπνοής
  • τεχνικές αναπνοής για ευεξία
  • τεχνικές αναπνοής σε περιπτώσεις ψυχοπαθολογίας
  • πρακτικές τεχνικές χαλάρωσης

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

35€
30€ (για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.