Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Διαχείριση Άγχους & Ψυχοσωματικά Προβλήματα για Επαγγελματίες

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ρέρα Ειρήνη, MSc Παιδοψυχολόγος , Dipl. Αθλητική Ψυχολόγος
Η Ειρήνη Ν. Ρέρα σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2007. Το 2010 συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Τορίνο, στο πεδίο της Σχολικής Ψυχολογίας, και πρόσφατα ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. στον τομέα της Παιδοψυχοπαθολογίας. Έχει ειδίκευση στην Αθλητική Ψυχολογία (Diploma in Sport Psychology for Peak Performance, Ashworth College, USA) και εργάζεται στα Τμήματα Υποδομής και Ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το 2013, όπου ασχολείται με την ψυχολογική υποστήριξη των αθλητών με σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόδοσής τους. Επίσης πραγματοποιεί συνεδρίες με παιδιά και εφήβους αθλητές αλλά και γονείς για θέματα που άπτονται του αθλητισμού αλλά και της ψυχολογίας γενικότερα. Η κα. Ρέρα συνεργάζεται με Συλλόγους Γονέων διαφόρων σχολείων, Ακαδημίες Ποδοσφαίρου και άλλους φορείς, παραδίδοντας σεμινάρια- διαλέξεις γύρω από θέματα ψυχολογίας που απασχολούν τους γονείς αλλά και τα παιδιά. Πιστεύει ότι η εξερεύνηση και η ενίσχυση των θετικών χαρακτηριστικών κάθε ατόμου αποτελεί το κλειδί για την επίτευξης της κορυφαίας αθλητικής επίδοσης, την πρόληψη και αντιμετώπιση ψυχικών ασθενειών, αλλά και την κατάκτηση της ατομικής ευτυχίας.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, συμβούλους, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, λόγο-, έργο- και φυσιοθεραπευτές, ιατρούς και παιδαγωγούς, καθώς επίσης και σε φοιτητές και εκπαιδευόμενους συναφών ειδικοτήτων.

Σκοπός

Στόχος του σεμιναρίου είναι η σύνδεση του άγχους με την εμφάνιση των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, η διερεύνηση του ενδοψυχικού μηχανισμού που σχετίζεται με την εκδήλωση της αγχώδους διαταραχής και της ψυχοσωματικής συμπτωματολογίας, καθώς επίσης και η παρουσίαση των βημάτων που ακολουθούνται στη θεραπεία τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το άγχος και η εμφάνιση σωματικών συμπτωμάτων τείνουν να εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο στην εποχή που διανύουμε, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονους ρυθμούς ζωής και συχνά ελλιπή ποιοτικό και προσωπικό χρόνο. Με τον όρο ψυχοσωματικά συμπτώματα εννοούμε σωματικές εκδηλώσεις, η διάγνωση των οποίων δεν περιορίζεται αποκλειστικά στο ιατρικό πλαίσιο. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από ψυχοσωματικά συμπτώματα συχνά αγνοούν τους ενδοψυχικούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Η τάση τους είναι να καταπολεμούν τα ψυχοσωματικά συμπτώματα αγνοώντας την ενδοψυχική χρησιμότητα που μπορεί αυτά να συνεπάγονται. Στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από αυτά δεν δίνουν το απαραίτητο περιθώριο να ανακαλύψουν τη σημασία που αυτά έχουν για την οργάνωση του εαυτού και των σχέσεων με τους άλλους, με αποτέλεσμα συχνά να επανεμφανίζονται.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
• Η συμμετοχή του σώματος στο άγχος
• Παραδοσιακή ερμηνεία της αγχώδους διαταραχής και της ψυχοσωματικής συμπτωματολογίας
• Εναλλακτική ερμηνεία της αγχώδους διαταραχής και της ψυχοσωματικής συμπτωματολόγιας
• Το ενδοψυχικό μοντέλο για το άγχος και την ψυχοσωματική συμπτωματολογία
• Η ενδοψυχική χρησιμότητα των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων
• Οι βασικές παραδοχές στη θεραπεία του άγχους και των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων
• Θεραπευτικές παρεμβάσεις
• Συμβουλευτική σε συγγενείς ατόμων με ψυχοσωματική συμπτωματολογία

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

40€
35€ (για ανέργους,φοιτητές & AMEA)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.