Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΜASTERCLASS # 1 ΜΙΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (και γράψε καλύτερα …) με τον Νίκο Μαστοράκη

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
IST College ΚΔΒΜ2
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τέχνη & Πολιτισμός

Εισηγητής

Ο Νίκος Μαστοράκης συγκεντρώνει ίσως τις περισσότερες ιδιότητες και ειδικότητες από κάθε άλλον Έλληνα των ΜΜΕ αλλά και από τους περισσότερους διεθνείς συναδέλφους του. Δημοσιογράφος, ρεπόρτερ, συγγραφέας, σεναριστας, στιχουργός, σκηνοθέτης, μοντερ, παραγωγός, παρουσιαστής, επιχειρηματίας, συλλέκτης ιστορικών μηχανημάτων εικόνας και ήχου. Αρνείται επίμονα τον τίτλο του Guru, που του κολλάνε δίπλα στο όνομα του, αλλά δεν παύει να είναι η προσωποποίηση του όρου Rainnessance Man.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες (αλλά και όσους σπουδάζουν για να γίνουν η απλώς θέλουν) ρεπόρτερ, δημοσιογράφους, σκηνοθέτες, τηλεοπτικούς παρουσιαστές, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, ηθοποιούς, πολιτικούς, δικηγόρους, πωλητές παντός είδους και γενικά ανθρώπους που έχουν... λόγο να μάθουν την τεχνική του σωστού δημοσίου λόγου.

Περιγραφή σεμιναρίου

Διακρατικό, διδακτικό, χιουμοριστικό, διορθωτικό σεμινάριο για τον στρεβλό δημόσιο λόγο και πώς η στρέβλωση διορθώνεται. Mιλώντας από κείμενο. Μιλώντας από teleprompter. Η τεχνική του αυτοσχεδιασμού. Stand Ups και παγίδες κοινοτοπίας. Τα σωστά voice over. Τα χέρια έχουν δικό τους εγκέφαλο. Πολιτικός λόγος αλλά όχι ξύλινος. Η τεχνική της συνέντευξης και από τις δυο πλευρές του φραχτη. Η αφάνταστη ελαφρότητα της παρουσίασης. Μιλώντας και μιξαροντας στο ραδιόφωνο. Το θειο δώρο της φωνής. Είναι η ορθοφωνία απαραίτητη; Ποια ελληνικά μιλάτε; Αν δεν ξέρεις να γράφεις, δεν ξέρεις να μιλάς. Το καλό κείμενο, από SMS και email σε ανάρτηση των social media. Η κατάρα των greeklish, χαρά του ανορθόγραφου. To όπλο μιας ξένης γλώσσας. Όλοι κάτι πουλάμε. Πουλώντας συναίσθημα στην τηλεόραση. Το τρακ και πώς να το απωθήσετε ή να το αποκτήσετε. Λέγοντας ψέματα που ακούγονται σαν αλήθειες. Πόσο κουτός είναι ο θεατής; Δεν υπάρχει πια verba volent. Θεωρία και πρακτική εξάσκηση. Πως αντιμετωπίζεται το κύμα αγραμματοσύνης στον δημόσιο λόγο και τα ΜΜΕ. Εκπαίδευση και εκμάθηση με τη μέθοδο... χιούμορ. Καλεσμένοι, guest speakers.

Oταν ο Νίκος Μαστορακης διδάσκει, σε σχολή, σε κολλέγιο, σε φίλους ή σε σεμινάριο, δεν έχει ποτέ συγκεκριμένο πρόγραμμα, σημειώσεις, δομή. Όλα αυτά έρχονται αυτοσχεδιαστικά, με τη βοήθεια των συμμετεχόντων, με τη μέθοδο trialanderror όπου η εκπαίδευση/εκμάθηση/βελτίωση έρχεται μέσα από τα λάθη που κάνουν οι άλλοι και που, μοιραία, ανακυκλώνονται με ταχύτητα και εμμονή μικροβίου.

Πληροφορίες συμμετοχής

Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί ως και 100% από το πρόγραμμα ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ 0,24%.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.