Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ανδρικές Σεξουαλικές Διαταραχές

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Webseminars
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Χριστίνα Καλογιάννη
Ψυχολόγος, Σεξολόγος και Εισηγήτρια Γιόγκα.Κάτοχος δύο πτυχίων, Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Dundee του Ηνωμένου Βασιλείου και Κλινικής Ψυχολογίας της Οικογένειας του Πανεπιστημίου Franche-Comté της Γαλλίας, και ενός μεταπτυχιακού με τίτλο “Ειδίκευση στις Επιστήμες της Οικογένειας και της Σεξολογίας” του Πανεπιστημίου Catholique de Louvain του Βελγίου. Έχει εξειδίκευση πάνω στη Συστημική και στη Γνωσιο-Συμπεριφορική Θεραπεία και στο Σεξολειτουργικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη ως Ψυχολόγος και ως Σεξολόγος. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος σεμιναρίων και ομιλιών πάνω στο αντικείμενο της. Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018 διδάσκει για το Webseminars.

Σε ποιους απευθύνεται

Γυναίκες κάθε ηλικίας, Άνδρες, Ζευγάρια, Ψυχολόγους, Επαγγελματίες Υγείας, Φοιτητές.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το παρόν σεμινάριο αποτελεί την τέταρτη ενότητα του προγράμματος "Σεξουαλικότητα & Σχέσεις"

ΕΝΟΤΗΤΑ Δ - Παρασκευή 2 Νοέμβρη (18:00-20:00)
Ανδρικές Σεξουαλικές Διαταραχές

Επειδή η γυναικεία σεξουαλικότητα συχνά επηρεάζεται και από προβλήματα του συντρόφου της, θα ήταν σοφό να γνωρίζετε και για τις αντρικές σεξουαλικές διαταραχές. Άλλωστε ένα σεξουαλικό πρόβλημα ποτέ δεν είναι ατομικό πρόβλημα επειδή επηρεάζει και τους δύο συμμετέχοντες της ερωτικής πράξης. Ο τρόπος που θα αντιδράσει η γυναίκα όντας αντιμέτωπη με ένα σεξουαλικό πρόβλημα του συντρόφου της επηρεάζει άμεσα την εξέλιξη του προβλήματος και άρα την πορεία της σεξουαλικής σχέσης.

Αφού γίνει μια πολύ καλή επεξήγηση της λειτουργίας των γεννητικών οργάνων του άντρα, θα αναλυθούν οι αντρικές σεξουαλικές διαταραχές που καταγράφονται στο DSM5 (ο επίσημος επιστημονικός κατάλογος των ψυχικών διαταραχών) δίνοντας και κλινικά παραδείγματα:
- Διαταραχή στύσης
- Ανεσταλμένη εκσπερμάτιση
- Διαταραχή υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας
- Πρόωρη εκσπερμάτιση

Θα μιλήσουμε επίσης για τον σεξουαλικό εθισμό στους άντρες και τις παραφιλίες, δύο σημαντικά θέματα που ολοκληρώνουν την ανάλυση μας πάνω στις αντρικές σεξουαλικές διαταραχές.

Κόστος Συμμετοχής

50€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.