Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Public Speaking: Φοβάσαι να μιλήσεις μπροστά σε κοινό;

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Η Κιζιρίδου Γεωργία είναι Εξελικτική – Σχολική Ψυχολόγος, MSc και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Από το 2012 υπηρετεί σε δημόσια σχολεία ως σχολική ψυχολόγος. Έχει δεκαετή εμπειρία σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων ως εισηγήτρια, όπως είναι τα ΚΕΚ, ΙΕΚ, Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και Κολλέγια. Είναι εξωτερική συνεργάτιδα του ΚΔΒΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διδάσκει σε προγράμματα Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης και Συμβουλευτικής, καθώς και του Κέντρου Πρόληψης και Συμβουλευτικής στη Θεσσαλονίκη. Από το 2007 – 2017 ήταν συνυπεύθυνη σε διεπιστημονικό κέντρο λογοθεραπείας και ειδικής αγωγής και βασικά της καθήκοντα ήταν η οργάνωση και διοίκηση του ανθρωπίνου δυναμικού, η διεπιστημονική συνεργασία, η αξιολόγηση και υποστήριξη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, νοητική υστέρηση, ΔΕΠ-Υ, αυτισμό, καθώς και η συμβουλευτική γονέων. Έχει εκδώσει μέσω της εταιρίας εκπόνησης εκπαιδευτικού και θεραπευτικού υλικού Play – learning το παιχνίδι συναισθηματικής νοημοσύνης «Ας παίξουμε με τα συναισθήματα». Το 2015 ήταν εισηγήτρια στο ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ σε προγράμματα εκπαίδευσης εργαζομένων και συνδικαλιστών με έμφαση στις θεματικές: Ικανότητες διαχείρισης συγκρούσεων στο χώρο εργασίας και Επικοινωνιακές δεξιότητες στο χώρο εργασίας. Τα έτη 2017 – 2018 έχει συνεργαστεί με το Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης ως ειδικός πραγματογνώμονας για υποθέσεις που αφορούσαν κατά βάση την κακοποίηση ανηλίκων. Συμμετέχει σταθερά ως εισηγήτρια σε ομιλίες και διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια και ημερίδες. Τα βασικότερα ενδιαφέροντά της στις ομιλίες εστιάζουν στην προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων, τη συναισθηματική νοημοσύνη και τη βελτίωση της ποιότητας των ανθρωπίνων σχέσεων. Συνεργάζεται με τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με θέματα που άπτονται της επικαιρότητας αναφορικά με την ψυχική υγεία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση όπως είναι το Πρακτορείο fm, Real fm, FM100, Ράδιο Θεσσαλονίκη, 4E tv, ΤV100, Βεργίνα tv. Αρθρογραφεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό Ψυχολογίας και Τέχνης Animartists με έμφαση σε θέματα διαπροσωπικών σχέσεων.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε φοιτητές και επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις προφορικές τους δεξιότητες, να αντιμετωπίσουν το φόβο και το άγχος της έκθεσης στο κοινό και να εκπαιδευθούν σε ελκυστικές μεθόδους παρουσίασης των ιδεών τους.

Σκοπός

Το παρόν σεμινάριο στοχεύει στην ταχύρυθμη εκπαίδευση όλων όσων εκτίθενται δημοσίως για ποικίλους λόγους στα βασικά βήματα για την υλοποίηση μιας ομιλίας, τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την ομιλία. Μέσα από πρακτικές ασκήσεις οι συμμετέχοντες θα ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητες και θα ανακαλύψουν νέους τρόπους διαχείρισης του άγχους τους όταν μιλάνε μπροστά σε κόσμο.

Περιγραφή σεμιναρίου

Φοβάσαι να μιλήσεις μπροστά σε κοινό; Κάθε φορά που πρέπει να μιλήσεις σε κόσμο νιώθεις να τρέμουν τα χέρια σου, να ιδρώνεις και πιστεύεις πως δεν θυμάσαι τίποτα απολύτως; Θα ήθελες πολλές φορές να πάρεις το λόγο για να πεις την άποψή σου, αλλά το μετανιώνεις, γιατί νομίζεις πως δε θα καταφέρεις να βρεις τις σωστές φράσεις; Δεν είσαι ο/η μόνος/η! Βάσει ερευνών η φοβία έκθεσης σε κοινό είναι η πιο συχνή φοβία μεταξύ των ενηλίκων του Δυτικού κόσμου. Συγκεκριμένα, το 70% αυτών φοβάται να εκτεθεί μπροστά σε κόσμο λόγω των αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων που προκύπτουν από αυτή τη διαδικασία. Στην ουσία ωστόσο, η πραγματοποίηση μιας ομιλίας μπροστά σε μικρό ή μεγάλο κοινό είναι δεξιότητα που μπορεί ο οποιοσδήποτε να εκπαιδευθεί και να βελτιώσει τις επιμέρους δεξιότητες που απαιτούνται.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ (30 ευρώ για ανέργους,φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.