Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

MARITIME LEADERSHIP

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Ισίδωρος Παχουνδάκης
Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Κατεύθυνσης Ναυτιλιακών Σπουδών ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος και διδάσκων στο e-Learning πρόγραμμα Εκπαίδευσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Διοίκηση και Διαχείριση Πολυπολιτισμικών Πληρωμάτων στην Εμπορική Ναυτιλία». Είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Ναυτιλιακών Προγραμμάτων e-Learning στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει διατελέσει επί 10 έτη καθηγητής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Πλοιάρχων Α’ και Β’ τάξης στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ).

Στράτος Σπύρου
Σπούδασε τη ναυτιλιακή επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και συνέχισε τη μετεκπαίδευσή του στις Διαπραγματεύσεις στο Πανεπιστήμιο Harvard, USA. Είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος των e-Learning Ναυτιλιακών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά (Τμ. Οικ. Επ.) και των αντίστοιχων ναυτιλιακών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει διατελέσει καθηγητής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Πλοιάρχων Α’ και Β’ τάξης στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ), με γνωστικό αντικείμενο την Οικονομική Εκμετάλλευση Πλοίου. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους ναυτιλιακούς οίκους για παροχή συμβουλευτικής και εκπαίδευσης προσωπικού.

Προσκεκλημένος Καθηγητής: Σταμάτιος Καλογείτων, Αντιναύαρχος Λ.Σ. ε.α.- Επισκ. Καθ. Ναυτιλιακών Σπουδών ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πατρών

Σκοπός

Το πρόγραμμα στοχεύει στην κατανόηση των μοντέλων ηγεσίας και τα δημιουργικά εργαλεία που χρειάζονται τα στελέχη, βελτιστοποιώντας τα ηγετικά και διοικητικά τους προσόντα ώστε να γίνουν αποτελεσματικοί ηγέτες σε ένα απαιτητικό επαγγελματικό ναυτιλιακό περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα, μετά το πέρας του σεμιναρίου, να αναπτύξουν χαρακτηριστικά και συμπεριφορές ενός ηγέτη και να τα εφαρμόσουν αποτελεσματικά σε μια ναυτιλιακή εταιρεία.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το πρόγραμμα ενδυναμώνει, εισάγει και καθοδηγεί τους συμμετέχοντες σύμφωνα με τις πραγματικές απαιτήσεις της Ναυτιλίας, δίνοντάς τους ως εργαλεία, αντιλήψεις και πρακτικές, τρόπους και σχήματα σκέψης και πράξης που υπάρχουν σε μια ναυτιλιακή εταιρεία για το πώς λειτουργεί και το πώς τα στελέχη που ήδη εργάζονται σε αυτήν ή πρόκειται να εργασθούν, καλούνται να προσαρμοστούν και να είναι αποτελεσματικά υπό πραγματικές συνθήκες. Επίσης στη ναυτιλία, σε αντίθεση με πολλούς άλλους κλάδους της οικονομίας, λαμβάνεται υπόψη στη διοίκηση η γνώση των ταυτοτήτων, η πολυπολιτισμικότητα και η διαφορετικότητα, που είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Άνθρωποι διαφορετικών φύλων, φυλών και θρησκειών συνυπάρχουν εργαζόμενοι πλάι-πλάι. Στο πρόγραμμα εστιάζουμε στο τι αποτελεί στην πραγματικότητα «πολιτισμική διαφορά», πώς αυτή γίνεται αντιληπτή από τους ανθρώπους και κάτω από ποιους όρους μπορεί να μην αποτελεί αιτία διαφορών και προσφυγών αλλά να συμβάλλει σε ένα πλουραλιστικό περιβάλλον. Επίσης εστιάζουμε στο ρόλο της θρησκείας στη ζωή των ανθρώπων και τους τρόπους που μπορεί να αποτελεί ένα συνδετικό κρίκο μεταξύ τους παρά μια αιτία εχθρότητας ή διαχωρισμών. Τέλος, αναδεικνύουμε την ισοτιμία και ισονομία ανάμεσα στα δύο φύλα -και στο πλαίσιο της ναυτιλίας- και παρουσιάζουμε τις βέλτιστες πρακτικές που μπορεί να υιοθετεί η ναυτιλία.

Πληροφορίες συμμετοχής

Δευτέρα 19/11, 26/11, 3/12 ,10/12 / 7:00-8:30, Διάρκεια: 4 εβδομάδες

Κόστος Συμμετοχής

150€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.