Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

COMMUNICATION AND RESILIENCE

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Πωλήσεις & Marketing

Εισηγητής

Σταμάτης Μιχαλακόπουλος
Σύμβουλος Επικοινωνίας. Απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία. Ασχολείται επαγγελματικά με την Εταιρική Επικοινωνία, ως σύμβουλος και ως εκπαιδευτής. Έχει εκπονήσει και υλοποιήσει μεγάλο αριθμό Στρατηγικών και Προγραμμάτων Επικοινωνίας, ενώ έχει αναλάβει τη λειτουργία Γραφείων Τύπου εταιρειών και φορέων. Συνεργάζεται ως εξωτερικός Σύμβουλος Επικοινωνίας με εταιρείες και επαγγελματίες στον τομέα του Digital Marketing και του Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Σήμερα διδάσκει στο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Εργαστηρίου Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΟΠΑ), του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Χριστίνα Πουλοπούλου Πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και στην Ειδική Αγωγή. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της «Προαγωγής Ψυχικής Υγείας». Σήμερα διδάσκει στα εξ αποστάσεως προγράμματα του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει διδάξει σε άτομα με ειδικές ανάγκες στο ΠΙΚΠΑ Βούλας και Ψυχολογία σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο, όπου και διετέλεσε για τρία χρόνια υπεύθυνη του τομέα Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής. Έχει διδάξει επίσης στα Προγράμματα Εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Περιγραφή σεμιναρίου

– Επικοινωνία: Σήμερα, που η σημασία της Επικοινωνίας ανάμεσα σε ανθρώπους και οργανισμούς αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο, οι επαγγελματίες της Επικοινωνίας στο χώρο της Ναυτιλιακής επιχείρησης, έχουν αναλάβει να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Να προβάλλουν την εικόνα της επιχείρησης βοηθώντας ταυτόχρονα στη δημιουργία και τη διατήρηση ανοιχτών γραμμών επικοινωνίας και συνεργασίας για την καλύτερη δυνατή επίλυση προβλημάτων και διαφορών που τις περισσότερες φορές προκύπτουν από κακή ενημέρωση και έλλειψη πληροφόρησης. Στο πρόγραμμα μελετώνται αποτελεσματικοί τρόποι, τεχνικές και μέθοδοι οικοδόμησης και διαχείρισης της εικόνας, δημιουργίας των επιδιωκόμενων αντιλήψεων στις ομάδες κοινού που απευθύνεται, συνεχούς προβολής των παραγόμενων δράσεων, δημιουργίας των συνθηκών ανάδρασης για τον ποιοτικό έλεγχο των επικοινωνιακών πρακτικών, αλλά και λήψης αντίστοιχων πληροφοριών από ανάλογους φορείς.
– Ψυχική Ανθεκτικότητα: Η δεύτερη ενότητα του μαθήματος αναλύει την έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας, δηλαδή της ικανότητας του ανθρώπου που βελτιώνει την κατάσταση του νου, οδηγώντας σε βελτιωμένα μοντέλα σκέψης με περισσότερες επιλογές και κάνει την πραγματική διαφορά στη ζωή μας. Είναι επίσης μια επιλογή και μια δεξιότητα, που περιλαμβάνει την ανάπτυξη εσωτερικού διαλόγου και αναστοχασμού για τις συμπεριφορές μας και κίνητρο για προσωπικές επιλογές που βοηθούν στην αύξηση της προσωπικής ψυχικής μας αντοχής. Είναι μία ικανότητα για το πώς μαθαίνουμε να κατανοούμε τις συμπεριφορές μας και να αποκτούμε μια εικόνα για το πώς αντιδρούν οι άλλοι άνθρωποι σε διαφορετικές καταστάσεις.
– Συναισθηματική Νοημοσύνη: Η τρίτη ενότητα του προγράμματος πραγματεύεται τη Συναισθηματική Νοημοσύνη ως την ικανότητα να κατανοούμε αυτό που νιώθουν οι άλλοι χωρίς να το εκφράζουν λεκτικά. Το κλειδί για να συνειδητοποιήσουμε το συναισθηματικό πεδίο που κινούνται οι άλλοι είναι πρωταρχικά η εξοικείωση με το δικό μας πεδίο συναισθημάτων. Η Συναισθηματική Νοημοσύνη είναι σημαντική στην πλειοψηφία των επαγγελμάτων, από τη διδασκαλία έως τις πωλήσεις και τη διοίκηση και σχετίζεται με τη διακεκριμένη επίδοση. Επίσης είναι ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη και την ανέλιξη του επαγγελματία, αλλά και για τις εταιρείες και τους οργανισμούς που θα υιοθετήσουν μια τέτοια πολιτική ανάπτυξης των Ανθρώπινων Πόρων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Δευτέρα 19/11, 26/11, 3/12 ,10/12 / 5:30-7:00, Διάρκεια: 4 εβδομάδες

Κόστος Συμμετοχής

150€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.