Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΣΚΙΤΣΟ / ΚΟΜΙΚΣ / ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τέχνη & Πολιτισμός

Εισηγητής

Άγγελος Φωκάς
Έχει σπουδάσει εικαστικές τέχνες και, συγκεκριμένα, την τέχνη των κόμικς και του κινουμένου σχεδίου στον ΑΚΤΟ, Bachelor’s Degree in Sketch/Cartoon/Comic Books και Master’s Degree in Animation. Έχει ασχοληθεί, παράλληλα, και με τη δημιουργία κινουμένου σχεδίου, σεναριογραφίας και κόμικς σε ιστοσελίδες στο internet.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο εργαστήριο διδάσκονται:
ΣΚΙΤΣΟ: αναλογίες σώματος και προσώπου, γραμμοσκίαση, περιβάλλοντα με σημεία φυγής, προσωπογραφίες σε διαφορετικά στυλ σχεδίου και είδη μελανιών (line art, cross-hatching, shading).
ΚΟΜΙΚΣ: στήσιμο σελίδας, σχεδιασμός χαρακτήρων (character design). Τελικός σκοπός είναι να σκηνοθετήσουμε μια σκηνή στο πλαίσιο μιας σελίδας, σε συνδυασμό με τους ίδιους τους χαρακτήρες και τα λεγόμενά τους.
ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ: βασική θεωρία του animation, τεχνική κίνησης χαρακτήρων, κινησιολογία και ηθοποιία χαρακτήρων. Παράδειγμα: πώς περπατάει ένας άνθρωπος (μια από τις πιο δύσκολες τεχνικές animation), σκηνική παρουσία, κίνηση προσώπου και αλληλεπίδραση χαρακτήρων. Πολλά από τα πεδία που θα αναλύσουμε αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους.

Πληροφορίες συμμετοχής

Δευτέρα / 5:30-7:30 , Διάρκεια: 14 Εβδομάδες 

Κόστος Συμμετοχής

€ 280 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.