Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Πιστοποιημένο πρόγραμμα Μεταπτυχιακού Επιπέδου 7 στις Αναπτυξιακές Διαταραχές και τις Ειδικές Ανάγκες

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Εριφύλλη Τσιρέμπολου, PhD, Lecturer
Κατερίνα Αφαντενού, Λογοθεραπεύτρια, MSc
Κυριακή Θεοδόση-Πολυμέρη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής

Σε ποιους απευθύνεται

Στον πιστοποιημένο κύκλο Μετεκπαίδευσης-Εξειδίκευσης δυνατότητα συμμετοχής έχουν ειδικοί που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν σε εκπαιδευτικά ή κλινικά πλαίσια, υποστηρίζοντας άτομα με Αναπτυξιακές Διαταραχές και Ειδικές Ανάγκες.
Tο πρόγραμμα απευθύνεται σε:
Τελειόφοιτους φοιτητές Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Πτυχιούχους ανθρωπιστικών επιστημών, κοινωνικών επιστημών και επιστημών της Υγείας.
Επαγγελματίες παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, παιδοψυχίατρους, λογοπεδικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές κ.λπ., οι οποίοι επιθυμούν μεταπτυχιακή κατάρτιση στην Ειδική Αγωγή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους για ευέλικτο ωράριο.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Aegean Lifelong Learning Center, Κέντρο Δια Βίου Μάθησης-2 του Aegean College προσφέρει το μοναδικό στην Ελλάδα πιστοποιημένο πρόγραμμα Μεταπτυχιακού Επιπέδου 7 στις Αναπτυξιακές Διαταραχές και τις Ειδικές Ανάγκες σε αποκλειστική συνεργασία με την Κρατική Αρχή Προσόντων της Σκωτίας (SQA-Scottish Qualification Authority).

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης απονέμονται οι τίτλοι σπουδών Advanced Professional Diploma in Developmental Disorders and Special Needs και Advanced Professional Certificate in Developmental Disorders and Special Needs.

Πρόκειται για ένα ευέλικτο πιστοποιημένο πρόγραμμα μεταπτυχιακού επιπέδου (Επίπεδο 7) διάρκειας το οποίο μπορεί να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα από ένα έως πέντε έτη.

Είναι σχεδιασμένο με τρόπο ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις της μεταπτυχιακής κατάρτισης στην Ειδική Αγωγή και τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας σε σχέση με τον συγκεκριμένο κλάδο εξειδίκευσης της παιδαγωγικής επιστήμης.

Μετά την απόκτηση των συγκεκριμένων τίτλων σπουδών που απονέμει το Aegean College σε συνεργασία με το SQA, οι κάτοχοί τους λαμβάνουν Πιστωτικές Μονάδες βάσει του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Πιστοποίησης Προσόντων και Πιστωτικών Μονάδων (EQF) και αποκτούν τη δυνατότητα παρακολούθησης μεταπτυχιακού προγράμματος Master σε συναφές αντικείμενο σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Μαθήματα Προγράμματος
- Ειδικά Θέματα Ανθρώπινης Ανάπτυξης (Special Topics of Human Development).
- Έγκαιρος εντοπισμός και εκπαίδευση παιδιών με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (Specializing in Early Identification and Education of Children with Specific Learning Difficulties).
- Παρέμβαση και διαχείριση των Αναπτυξιακών Διαταραχών (Specializing in Intervention and Management οf Developmental Disorders).
- Αξιολόγηση, διαφορική διάγνωση και παρέμβαση Αυτιστικού Φάσματος (Assessment, Differential Diagnosis and Intervention for Autistic Spectrum).
- Παρέμβαση και διαχείριση των Γλωσσικών Διαταραχών (Specializing in Intervention and Management of Language Disorders).
- Κατασκευή και χρήση υλικού θεραπείας για Αναπτυξιακές Διαταραχές και Ειδικές Ανάγκες (Construction and Use of Therapeutic Materials for Developmental Disorders and Special Needs for Health Specialists).

Σταδιοδρομία
Οι κάτοχοι του συγκεκριμένου τίτλου σπουδών μπορούν να εργαστούν σε Κέντρα Αποκατάστασης, Νοσοκομεία, Κέντρα Ημέρας, Ειδικά Σχολεία, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και Κέντρα Λογοθεραπείας.
Οι κάτοχοι του τίτλου θεωρείται ότι είναι άρτια καταρτισμένοι για την παροχή υπηρεσιών σε παιδιά με οργανικά προβλήματα (πχ κώφωση), με αναπτυξιακές και επικοινωνιακές διαταραχές (πχ Αυτισμός και νοητική υστέρηση), με διαταραχές του λόγου, καθώς και με μαθησιακές διαταραχές.Μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν ενήλικες με παθήσεις νευρολογικής φύσεως, όπως η νόσος Alzheimer, προβλήματα λόγου μετά από ατύχημα κ.ά.

Πιστοποίηση
Πιστοποιημένο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης Μεταπτυχιακού Επιπέδου: Level 11 SCQF (αντίστοιχο με Level 7 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων-EQF).

Πληροφορίες συμμετοχής

Όροι εγγραφής στο πρόγραμμα
Πτυχίο Ψυχολογίας, Λογοθεραπείας, Παιδαγωγικών ή συναφών κλάδων

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.