Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας / Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Γιάννης Ρες

Σε ποιους απευθύνεται

Απόφοιτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ, Κολέγια)

Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος είναι:

  • Ο Σχεδιασμός, οργάνωση και προετοιμασία του πλαισίου παροχής υπηρεσιών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Συ.Ε.Π.),
  • Η Παροχή υπηρεσιών Συ.Ε.Π και
  • Η Αξιολόγηση, επανασχεδιασμός και διεύρυνση της πρόσβασης σε υπηρεσίες Συ.Ε.Π.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να :

  • Σχεδιάζει, οργανώνει και προετοιμάζει τις υποδομές, το πρόγραμμα και τα μέσα για την παροχή υπηρεσιών Συ.Ε.Π. με βάση τυπικές προδιαγραφές, δεοντολογικά πρότυπα, θεωρίες της Συ.Ε.Π., ευρωπαϊκές και εθνικές προτεραιότητες, το κοινωνικό- οικονομικό πλαίσιο και τις ανάγκες των ομάδων στόχου.
  • Παρέχει υπηρεσίες Συ.Ε.Π. σύμφωνα με τις αρχές, τις θεωρίες και τα πρότυπα ποιότητας της Συ.Ε.Π.
  • Αξιολογεί, επανασχεδιάζει και διευρύνει την πρόσβαση στις υπηρεσίες Συ.Ε.Π. και την επαγγελματική του πρακτική σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας της Συ.Ε.Π.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Aegean Lifelong Learning Center, ακολουθώντας πιστά την κείμενη νομοθεσία, προσφέρει για πρώτη φορά στη χώρα μας τη δυνατότητα σε κάθε απόφοιτο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να αποκτήσει Πιστοποίηση Επάρκειας Προσόντων ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας/ Επαγγελματικού Προσανατολισμού για την παροχή υπηρεσιών Συ.Ε.Π. στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα.

Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας / Επαγγελματικού Προσανατολισμού παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζει, οργανώνει, προετοιμάζει και υλοποιεί δράσεις συμβουλευτικής σταδιοδρομίας/επαγγελματικού προσανατολισμού με βάση τις θεωρίες της συμβουλευτικής και της επαγγελματικής ανάπτυξης του ατόμου, τις εκπαιδευτικές πολιτικές, το κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του πληθυσμού στόχου.

Επιπροσθέτως, αποτυπώνει, αξιολογεί και ανατροφοδοτεί την επαγγελματική του πρακτική και παράλληλα αναπτύσσει σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Από την άποψη της εμβέλειας ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας / Επαγγελματικού Προσανατολισμού καλύπτει το φάσμα των υποστηρικτικών δράσεων στην επαγγελματική ανάπτυξη του ατόμου δια βίου, και κυρίως σε δύο βασικούς τομείς της ζωής του: στην εκπαίδευση/κατάρτιση και στην απασχόληση.

Ειδικότερα, εκτελεί όλες τις βασικές επαγγελματικές λειτουργίες και εργασίες που αφορούν την πρωτοβάθμια παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού και σταδιοδρομίας στην εκπαίδευση, κατάρτιση ή απασχόληση για την εξυπηρέτηση των αναγκών διαφόρων ομάδων στόχου ανάλογα με το χώρο εργασίας (π.χ. μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, νέους, ενήλικες, ανέργους, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κλπ.).

Δομή Προγράμματος
Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 550 ώρες και διακρίνεται σε ένα θεωρητικό (300 ώρες) και σε ένα πρακτικό μέρος (250 ώρες).

Το πρόγραμμα διεξάγεται με το μεικτό μοντέλο μάθησης (blended learning) και περιλαμβάνει:

  • To σύνολο του προβλεπόμενου διδακτικού υλικού για την πιστοποίηση του συμμετέχοντα ως Συμβούλου Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα.
  • Πλούσιο υποστηρικτικό (συναφές) επιστημονικό υλικό: e-books, πολυμεσικό υλικό (παρουσιάσεις, οπτικοακουστικό υλικό) και άλλο υποστηρικτικό υλικό (papers, ΦΕΚ, επιστημονικές-ερευνητικές ανακοινώσεις συνεδρίων, επιστημονικά άρθρα), εργασίες-δραστηριότητες, βιβλιογραφία-δικτυογραφία και Καλές Πρακτικές.
  • Συνεχή διαδικτυακή ανατροφοδότηση.

Πιστοποίηση
Το πρόγραμμα παρέχεται από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης-2 Aegean το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.