Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Δίπλωμα στην Ανακριτική και Δικαστική Ψυχολογία

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Κυριακή Θεοδόση-Πολυμέρη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής

Σκοπός

Το Aegean Lifelong Learning Center προσφέρει ένα πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης στην Ανακριτική και Δικαστική Ψυχολογία που στόχο έχει την εκπαίδευση, κατάρτιση και εξειδίκευση των συμμετεχόντων σε γνωστικά αντικείμενα όπως το εγκληματικό προφίλ, τα βίαια εγκλήματα και οι ανακριτικές και ψυχολογικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται τόσο σε υγιείς όσο και σε ψυχικά ασθενείς εγκληματίες.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ψυχολόγος που έχει εξειδικευτεί στην Ανακριτική και Δικαστική Ψυχολογία αποτελεί κρίσιμο σύνδεσμο μεταξύ της ακαδημαϊκής γνώσης, του δικαστικού συστήματος και των οργανισμών πρόληψης της εγκληματικότητας.

Το Δίπλωμα στην Ανακριτική και Δικαστική Ψυχολογία που προσφέρει η Σχολή Κοινωνικών-Ανθρωπιστικών Επιστημών του Aegean College (μέσω του Aegean LLC):

  • Καλύπτει όλες τις πτυχές στη Ανακριτική και Δικαστική Ψυχολογία.
  • Εμβαθύνει στις Ψυχολογικές θεωρήσεις για την επιθετικότητα.
  • Εστιάζει στην ταξινόμηση των οργανωμένων και μη εγκλημάτων.
  • Παρουσιάζει το εγκληματικό και γεωγραφικό προφίλ των παραβατών και την εξήγηση των κινήτρων τους.
  • Εστιάζει στα βίαια εγκλήματα κατά των ανθρώπων παρουσιάζοντας μελέτες περίπτωσης.
  • Εξηγεί εις βάθος τη σύνδεση της ψυχικής ασθένειας με το έγκλημα και το ρόλο του Ψυχολόγου στα δικαστήρια και τα σωφρονιστικά ιδρύματα.
  • Παρουσιάζει ανακριτικές και διαπραγματευτικές τεχνικές.

Δομή προγράμματος
Το Πρόγραμμα καλύπτει βασικά πεδία της Δικαστικής και Ανακριτικής Ψυχολογίας, τόσο σε εύρος όσο και σε εμβάθυνση, εστιάζοντας παράλληλα στο ρόλο του ανθρώπινου παράγοντα.

Διαρκεί συνολικά οκτώ μήνες. Η αξιολόγηση των φοιτητών γίνεται μέσω εργασιών με το πέρας της διδασκαλίας κάθε μαθήματος. Η διδασκαλία του κάθε μαθήματος διαρκεί συνολικά από 12 έως και 20 ώρες, ενώ για να διασφαλιστεί η παρακολούθηση των διαλέξεων τα μαθήματα γίνονται απογεύματα και Σάββατα.

Μαθήματα
Εισαγωγή στη Δικαστική Ψυχολογία (20 ώρες διδασκαλίας).
Βασικές Αρχές Ανακριτικής Ψυχολογίας (16 ώρες διδασκαλίας).
Βίαια Εγκλήματα (20 ώρες διδασκαλίας).
Αυτόπτης Μαρτυρτία και Ανακριτικές Τεχνικές (16 ώρες διδασκαλίας).
Εγκληματολογικές Επιστήμες και διεπιστημονικές αρχές συνεργασίας (16 ώρες διδασκαλίας).
Ψυχική Υγεία και Παραβατική Συμπεριφορά (12 ώρες διδασκαλίας).
Ψυχολόγος στα Δικαστήρια και τα Σωφρονιστικά Ιδρύματα (12 ώρες διδασκαλίας).

Σταδιοδρομία
Οι απόφοιτοι του προγράμματος στη Ανακριτική και Δικαστική Ψυχολογία:
- Αποκτούν βασικά προσόντα, γνώσεις και δεξιότητες για να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά και ακαδημαϊκά στον τομέα της Ανακριτικής και Δικαστικής Ψυχολογίας.
- Αποκτούν τεχνογνωσία και διαμορφώνουν στάσεις και συμπεριφορές ώστε να λειτουργήσουν επαγγελματικά σε διάφορους τομείς της Ανακριτικής και Δικαστικής Ψυχολογίας.
- Αποκτούν βιωματική γνώση και επεξεργάζονται εμπειρίες σχετικές με τα πεδία της Ανακριτικής και Δικαστικής Ψυχολογίας, ώστε να διευρύνουν τις προοπτικές των επαγγελματικών τους ενδιαφερόντων και των ερευνητικών τους ενδιαφερόντων.
- Αναφορικά με τη σταδιοδρομία τους, οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να κάνουν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση της επιλογής ενός μεταπτυχιακού ή μιας σταδιοδρομίας που θα είναι επωφελής για το μέλλον τους και τη συνέχιση της εκπαίδευσής τους.

Πιστοποίηση
Βεβαίωση παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Aegean. Πρόσθετη βεβαίωση Pearson Assured σε Investigative and Forensic Psychology, μετά από αξιολόγηση της Pearson, του μεγαλύτερου φορέα πιστοποίησης στην Ευρώπη.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.