Βρείτε Σεμινάρια
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός

Εισηγητής

Ευστάθιος Σκουφάς, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc
Ευαγγελία Φάππα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhD

Σκοπός

Πρόκειται για ένα πιστοποιημένο πρόγραμμα επιμόρφωσης, που έχει ως στόχο να παρέχει βασικές γνώσεις σχετικά με την επίδραση της άσκησης στο ανθρώπινο σώμα σε επίπεδο μεταβολισμού και σύστασης και τις διατροφικές ανάγκες αθλούμενων.
Οι εκπαιδευόμενοι κατανοούν πώς ο συνδυασμός των δύο συνεισφέρει στην υγεία του ατόμου.

 

Περιγραφή σεμιναρίου

To ΚΔΒΜ-2 Aegean Lifelong Learning Center προσφέρει ένα πιστοποιημένο πρόγραμμα δια βίου μάθησης στη Διαιτολογία με τίτλο “Διατροφή και Άσκηση”.
Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης Pearson Assured.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, γίνεται η παρουσίαση των βασικών αρχών θεωρητικής γνώσης στην άσκηση και τη διατροφή και συζητιούνται συγκεκριμένες περιπτώσεις, προκειμένου να παρουσιαστεί η εφαρμογή στην πράξη των γνώσεων που έχουν αποκομίσει.
Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα οι εκπαιδευόμενοι είναι εις θέση να παρουσιάσουν τον επιστημονικά τεκμηριωμένο υπολογισμό των ατομικών ενεργειακών και μακροθρεπτικών αναγκών ενός ατόμου, καθώς και τις ανάγκες του σε μικροθρεπτικά συστατικά.
Επίσης μπορούν να παρουσιάσουν ένα συγκεκριμένο τύπο άσκησης σχετικά με το ενεργειακό σύστημα και να διαπραγματευτούν σύγχρονα θέματα αθλητικής διατροφής.

Μαθήματα Προγράμματος
Βασικές αρχές διατροφής
Εξετάζονται οι Βασικές αρχές της επιστήμης της διατροφής , όπως το ενεργειακό ισοζύγιο και οι παράγοντες που το επηρεάζουν, τον ορισμό, τον μεταβολισμό και το ρόλο των μάκρο- και μίκρο θρεπτικών συστατικών στο ανθρώπινο σώμα, όπως και των βασικών τους τροφικών πηγών. Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστούν οι διατροφικές συστάσεις σε μακρο- και μικροθρεπτικά συστατικά, με τη μορφή θρεπτικών συστατικών και ομάδων τροφίμων.
Άσκηση και φυσιολογικές προσαρμογές
Διατροφικές απαιτήσεις/ ανάγκες στην άθληση και την άσκηση

Πιστοποίηση
Το πρόγραμμα παρέχεται από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης-2 Aegean το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.