Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Logistics Μεταφορών – Οικονομική των Μεταφορών

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
IST College ΚΔΒΜ2
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Eξειδικευμένοι εισηγητές από τον Οργανισμό IST College – IEK ΣΒΙΕ. Όλοι οι εισηγητές είναι έμπειροι στην εκπαίδευση ενηλίκων και καταξιωμένοι επαγγελματίες στον τομέα τους.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη που εμπλέκονται ενεργά με τον σχεδιασμό των logistics και των διαδρομών. Η έννοια είναι πολύ ευρεία και μπορεί να περιλαμβάνει από τον ιδανικό αριθμό νοσοκομειακών ενός νοσοκομείου, μέχρι τον αριθμό των διανομέων και τις αποστάσεις σε μία εταιρία εστίασης ή εταιρία courier. Επίσης απευθύνεται σε αμιγώς εταιρίες Logistics

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση των υπευθύνων μεταφορών με όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί η βελτιστοποίηση των τρόπων διανομής των αποθεμάτων προς τους τελικούς αποδέκτες.

Περιγραφή σεμιναρίου

Συνοπτικό πρόγραμμα
-Στρατηγική επιλογής κατάλληλων καναλιών διαδρομής ανάλογα με το είδος της επιχείρησης, του αποθέματος, των συνθηκών ανταγωνισμού και καταναλωτικών συνηθειών. Με ποιον τρόπο αγοράζουν οι καταναλωτές τα προϊόντα μας και πώς θα τους προσεγγίσουμε με τον πλέον αρμόζων τρόπο.
- Υπολογισμός κόστους μεταφορών, διαπραγμάτευση με τους μεταφορείς, έλεγχος προϋποθέσεων και απαιτήσεων που θα πρέπει να πληρούνται, αξιολόγηση προσφορών μεταφορέων, συγκριτική ανάλυση κόστους και αποδοτικότητας μεταφορών από περίοδο σε περίοδο
-Ανάλυση διαδρομών, κόμβοι και σημεία διανομής, εύρεση του πλέον αποδοτικού μονοπατιού, αναλυτική κοστολόγηση διαδρομών, έλεγχος του επιμέρους κόστους που απαρτίζει το συνολικό κόστος, τρόποι μείωσής του με ταυτόχρονη βελτίωση της αποδοτικότητας και της ποιότητας του δικτύου. Αποφάσεις σχετικά με την τροποποίησή του, διαφοροποίησή του.
-Θεωρία ουράς και αναμονής, εύρεση του αριθμού των ιδανικών κόμβων που χρειάζεται το σύστημα logistics.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ:
Case studies, πρακτική εφαρμογή στο excel, στο word, στο outlook, Ms Project management

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.